Naslovna Društvo Oragnizuje se kviz takmičenje “Nemanjići” povodom 800 godina samostalnosti Srpske Pravoslavne Crkve

Oragnizuje se kviz takmičenje “Nemanjići” povodom 800 godina samostalnosti Srpske Pravoslavne Crkve

425
0
PODELI

Povodom jubileja 800 godina samostalnosti Srpske Pravoslavne Crkve Fondacija Mir Božiji organizuje međunarodno kviz takmičenje pod nazivom “Nemanjići”. Na takmičenju će učestvovati deca uzrasta od 10 do 15 godina iz Republike Srbije, Republike Srpske, regiona i dijaspore.

Svaka ekipa biće sastavljena od 3 člana. Ekipe mogu da prijavljuju škole, crkve, udruženja i ostale organizacije. Ekipe se spremaju po materijalu koji će pripremiti organizator, a sastoji se od 1000 pitanja i odgovora, kao i druge literature koja im je dostupna.

Prijavljene ekipe iz Republike Srpske, Republike Srbije će zajedno sa takmičarima iz regiona, Evrope, Amerike, Australije, Kanade, Azije i Afrike istog dana raditi „online“ test.

U završnici takmičenja, učestvuje osam ekipa za polufinalno i finalno takmičenje, koje će se održati u Beogradu. Finale će biti održano uz direktan televizijski prenos za srpske prostore i dijasporu.

Najuspješnije ekipe, njihove nastavnike ili druga odgovorna lica očekuju priznanja, medalje i vrijedne nagrade. Želja nam je da bude uključeno što više učenika iz Republike Srbije, Republike Srpske, regiona i dijaspore.

“Cilj ove najveće kulturne manifestacije je proširenje znanja o kulturnoj istoriji i državnosti našeg naroda. Projekat se realizuje uz blagoslov Njegove Svetosti srpskog patrijarha gospodina Irineja, te podršku naučnih krugova, Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske,” navodi se u saopštenju Fondacije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde