Naslovna Društvo Renoviranje zgrade Istorijskog arhiva u Nišu biće završeno do kraja godine

Renoviranje zgrade Istorijskog arhiva u Nišu biće završeno do kraja godine

0
PODELI

Zgrada istorijskog arhiva površine 1500 m2 do kraja godine bi trebalo da dobije novi izgled. Sređivaće se kako eksterijer tako i  unutrašnjost zgrade.

Roma Company donirala je građevinski materijal iz svog prodajnog asortimana, neophodan za sređivanje unutrašnjeg prostora zgrade Istorijskog arhiva Niš. Ovo je jedan u nizu projekata, koje je kompanija podržala u gradovima u kojima posluje kao deo projekta „Ko kreči, kuću leči“.

Potpisivanju ugovora o donaciji građevinskog materijala prisustvovali su Snežana Radović, direktor Istorijskog arhiva Niš i Miljan Aleksić, rukovodilac distributivnog centra Niš Roma Company.

„Kažu da osećati zahvalnost i ne izraziti je je isto kao i zamotati poklon, a ne pokloniti ga. Zato ovom prilikom želim da izrazim zahvalnost Roma Company na razumevanju naših zahteva i potreba, na želji da se velikodušno pruži pomoć i na prepoznavanju značaja zaštite arhivske građe. Biće nam i lakše i lepše da radimo u prostoru koji je osvežen novim bojama, a novopristigla arhivska građa će biti smeštena u depou koji je saniran i zaštićen“, izjavila je Snežana Radović, direktor Istorijskog arhiva Niš.

Zahvaljujući donaciji Roma Company unutrašnjost zgrade Istorijskog arhiva Niš površine 1.500 m2 biće obojena i osvežena, kako bi boravak u ovoj ustanovi kulture bio prijatniji za sve zaposleni i brojne posetioce.  

 „Roma Company nastavlja dugogodišnju praksu društveno-odgovornog poslovanja, kroz blisku saradnju i ulaganje u lokalnu zajednicu, pružajući pomoć tamo gde je najpotrebnije. Divan je osećaj darivati i zato smo sa velikim zadovoljstvom prihvatili da pomognemo Istorijskom arhivu Niš donacijom materijala za sređivanje unutrašnjosti zgrade“, izjavio je  Miljan Aleksić, rukovodilac distributivnog centra Niš, Roma Company.

Istorijski arhiv Niš je moderna, efikasna i otvorena ustanova kulture i u svom radu primenjuje visoke standarde brige za zaštitu arhivske građe, koja je dostupna građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, podižući svest o njenom značaju za istoriju grada Niša, njegove okoline i šireg regiona, danas i u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde