Naslovna Sve vesti Niš One su dokazale – istinski su ravnopravne

One su dokazale – istinski su ravnopravne

0
PODELI

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski na poziv Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prisustvovala je Međunarodnoj konferenciji „Žene lideri i održivi razvoj – istinski ravnopravne“, koja je održana u beogradskom hotelu Hajat. Na konferenciji su učestvovale liderke i uspešne žene iz sveta politike i biznisa iz zemlje i inostranstva, objavljeno je na sajtu Nišavskog upravnog okruga.

Konferenciju je otvorio ministar inostranih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić koji je istakao “da su žene jače i posvećenije od muškaraca i da bi voleo da su svi muškarci hrabri, posvećeni i verni, kao što su to žene”.

Konferencija je organizovana sa ciljem afirmacije doprinosa koji žene na rukovodećim položajima u društvu pružaju u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih Nacija.

Ministarstar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je na otvaranju konferencije istakao da ovo ministarstvo aktivno radi na unapređenju položaja žena, a da Srbija može da bude primer drugim zemljima, s obzirom na činjenicu da su žene na visokim položajima, predsednika Vlade i Skupštine, na mestu guvernera i ministara.

Načelnica Nišavskog okruga je posetila izložbu slika „Znamenite Srpkinje”, koja je tim povodom organizovana, a potom je razgovarala sa ženama liderima iz Azerbejdžana, Rusije, Konga, Republike Srpske i Srbije, koje su na konferenciji govorile o ravnopravnosti polova, položaju žena u sredinama iz kojih dolaze, njihovom uticaju u političkom životu, potrebi ekonomskog osnaživanja žena, prevenciji i sprečavanju nasilja nad ženama i suzbijanju trgovine ženama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde