Naslovna Društvo Popravka mosta u Jelašnici po hitnom postupku

Popravka mosta u Jelašnici po hitnom postupku

138
1
PODELI

Apeli meštana Jelašnice, Čukljenika, Gornje i Donje Studene da se hitno popravi most na izlazu iz Jelašnice koji je počeo da se urušava još početkom leta urodili su plodom.

Štab za vanredne situacije grada Niša doneo je na jučerašnjem sastanku  odluku da Vodoprivredno preduzeće „Erozija“ hitno obavi sanaciju mosta.

Direktor Erozije Slobodan Marković rekao je da će, ukoliko to preduzeće u toku dana dobije odluku sa sednice štaba i naredbu grada, već u ponedeljak izaći na teren i krenuti sa radovima.

Marković je rekao da je potrebno da se uradi elaborat, ali da Erozija ima stručnjake, mehanizaciju i iskustvo u obavljanju takvih poslova.

„Požurićemo da radimo pre nego što krenu kiše i most padne. Naši inženjeri odlučiće na koji način će most biti saniran, videćemo da li će to biti izgradnjom kamenog zida ili na neki drugi način“, istakao je Marković i dodao da će sanacija biti obavljena u saradnji sa Direkcijom za izgradnju grada Niša.

Direktor Direkcije Nebojša Lović je rekao da je stanje na mostu vrlo ozbiljno i da je neophodna hitna reakcija građevinaca.

„Pola puta je potkopano, a šljunkovita podloga se i dalje spira, tako da postoji opasnost da se kolovoz dodatno odlomi. Pola saobraćajnice je već sada potkopano“, izjavio je Lović.

On je rekao da sanacija neće biti laka jer će morati da se grade potporni zidovi čija će visina biti desetak metara. Građevinske mašine, dodao je Lović, mostu će morati da prilaze iz rečnog korita  pored mosta.

1 KOMENTAR

  1. […] oktobra prošle godine, nakon pisanja određenih lokalnih portala o kritičnom stanju u kome se nalazi most u selu Jelašnica kod Niške Banje, odlučeno je da se posao rekonstrukcije dodeli preduzeću “Erozija” […]

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde