Naslovna Sve vesti Bela Palanka Otvorena stomatološka ordinacija za meštane sela Crvena Reka

Otvorena stomatološka ordinacija za meštane sela Crvena Reka

201
0
PODELI

U ponedeljak 30. septembra sa radom je počela stomatološka ordinacija u selu Crvena Reka u  opštini Bela Palanka. Potreba za radom stomatologa postoji jer je Crvena reka selo sa najviše ljudi i najvećim priraštajem.

Predsednik opštine Bela Palanka, Goran Miljković je rekao da je u dogovoru sa direktorom Doma zdravlja a na zahtev meštana sela Crvena Reka, belopalančana i Osnovne škole “Ljupče Španac’’, opština angažovala dr specijalistu stomatologije koji će raditi pored ordinacije u osnovnoj školi i u ordinaciji u Crvenoj reci. Rad ordinacije i rad doktora stomatologije biće finansiran sredstvima iz lokalnog budžeta.

“Želimo svim građanima da omogućimo adekvatnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu i zbog toga smo uložili sredstva u pokretanje rada stomatologije u selu Crvena Reka. Opština Bela Palanka, kada govorimo o zdravstvenoj zaštiti, sprovešće i projekat kompletne rekonstrukcije belopalanačkog Doma zdravlja i 11 seoskih ambulanti. Očekujemo usaglašavanje projektno tehničke dokumentacije sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima koja će i finansirati projekat, nakon čega će biti raspisana javna nabavka.’’- istakao je Miljković koji je dodao da će rekonstrukcija početi naredne godine.

Direktor Doma zdravlja dr Vencislav Rangelov je rekao da je opština i ovog puta imala razumevanja za meštane tako da sada pored lekara opšte prakse i apoteke, u domu zdravlja u Crvenoj Reci mogu da dobiju i potpunu uslugu stomatologa.

Dr Rangelov je rekao da će u dogovoru sa lokalnom samoupravom razmatrati mogućnost otvaranja još nekoliko stomatoloških ordinacija u selima gde za njih postoji najveća potreba.

Bojana Đorđević, dr stomatologije zahvalila se i predsedniku opštine i direktoru Doma zdravlja što su prepoznali potrebu za otvaranjem stomatološke ordinacije u ovom selu. Doktorka je rekla da vlada veliko interesovanje za usluge stomatologa. Još jedna prednost otvaranja ordinacije je što će se sada sistematski pregledi dece obavljati u njoj jer postoji dobra saradnja sa Domom zdravlja i Osnovnom školom u Crvenoj Reci. Stomatološka ordinacija u Crvenoj Reci radiće ponedeljkom i sredom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde