Naslovna Društvo “Povrćijadom” počelo obeležavanje Dečije nedelje

“Povrćijadom” počelo obeležavanje Dečije nedelje

182
0
PODELI

Tradicionalnom jesenjom “Povrćijadom” u Dečijem kulturnom centru počelo je obeležavanje Dečije nedelje. Najmlađi su  zajedno sa roditeljima uživali u pravljenju figura od povrća, a šta sve može da se napravi od nekoliko krompira, par šargarepa i grožđa pokazale su nam najmlađe Nišlije i njihove mame, tate ili sestre i braća koji su zajedno sa njima pravili figure. 

“Ova manifestacija konkretno podrazumeva zdrave stilove života”, kaže Sandra Petković, direktor Dečijeg kulturnog centra. “Radionica podrazumeva i uključivanje roditelja u rad sa decom jer je porodica stub društva i naša je ideja da roditelji sve češće budu aktivni učesnici sa decim u našim radionicama, a posebno nam je to važno u Dečijoj nedelji kada se upoznajemo sa pravima dece, ali njihovim obavezama”.

Kada se radi o konkretnoj akciji “Povrćijadi” akcenat je stvaljen na jesen. Deca su plodova koji su sada aktuelni pravili figure, a šta će biti krajnji rezultat zavisilo je od njihove želje i mašte. Na stolovima je već posle sat vremena rada bilo svakojakih životinja, žirafa, ježeva, ali su se tu našle i lutke.

“Na ovaj način se trudimo da kod dece razvijemo i umetničko izražavanje.U ovom slučaju njihov zadatak je bio od voća i povrća koje im je dostupno naprave svoja umetnička dela”, dodaje Sandra Petković.

Dečija nedelja je prvi put obeležena 1934. godine na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije, a 1987.godine definisana je zakonom o društvenoj brizi o deci. Održava se svake godine u prvoj nedelji oktobra, a na taj način se skreće pažnja na decu i mlade.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde