Naslovna Društvo Dani preventivne medicine okupiće preko 250 učesnika iz Srbije i inostranstva     

Dani preventivne medicine okupiće preko 250 učesnika iz Srbije i inostranstva     

159
0
PODELI

„Zajednica u fokusu“ tema je ovogodišnjeg 53. Međunarodnog kongresa “Dani preventivne medicine”, koji će održati u Nišu od 24. do 27.septembra na Medicinskom fakultetu u Nišu i koji, po broju učesnika, tematskoj jedinstvenosti i visokom naučnom i stručnom renomeu predstavljaju svojevrsni brend, ne samo grada Niša, već i Republike Srbije. Organizatori kongresa su  Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu, Institut za javno zdravlje Niš i Srpsko lekarsko društvo – Podružnica Niš.

Međunarodni kongres Dani preventivne medicine je tradicionalni međunarodni naučni i stručni skup koji okuplja lekare angažovane u oblasti javnog zdravlja i preventivne medicine“, kaže profesor dr Miodrag Stanković, direktor Instituta za javno zdravlje Niš

Tema ovogodišnjeg kongresa je „Zajednica u fokusu“ i potrudićemo se da prepoznamo sve one entitete koji su bitni za zajednicu i koji mogu da  daju doprinos unapređenju zdravlja i javnog zdravlja“. 

Skup će ove godine okupiti  više od 250 učesnika od kojih je njih oreko 50 iz nekoliko evropksih zemalja, a sam kongres uvodnim predavanjem otvoriće dr Luka Rosi iz Italije. Učesnici skupa, osim iz Srbije, dolaze i iz Italije, Holandije, Britanije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Republika Sepska.

U okviru kongresa održava se i okrugli sto čija je tema, takođe, „Zajednica u fokusu“, a predviđeno je preko 30 uvodnih predavanja, preko 110 poster prezentacija, 24 usmenih predavanja“, dodaje Stanković.  „Za okrugli sto okupićemo sve učesnike u kreiranju atmosfere zdravog  i načina života i zdravog življenja.Biće tu predstavnici grada, vladinih  i nevladinih organizacija, manjina i potrudićemo se da prepoznamo probleme koji postoje, ali i mogućnost i  kapacitete koje zejadnica ima i  može da pruži kako bi se ti problemi rešili“.

Profesor dr Miodrag Stanković naglašava da je preventiva od posebnog značaja za zdravstveni sistem svake zemlje .

Naš  posao se ne vidi toliko kao rad ostaluh kolega, ali je on podjednako bitan  i bitniji od svega drugog. Za sve nas je mnogo važnije da ne dođe do bolesti, a mi smo ti koji radimo na tome“, istakao je Stanković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde