Naslovna Sve vesti Niš Za plivače iz Niša 18 medalja na Državnom prvenstvu u Beogradu 

Za plivače iz Niša 18 medalja na Državnom prvenstvu u Beogradu 

205
0
PODELI

Plivači iz Plivačkog akademskog kluba sa invaliditetom sa invaliditetom iz Niša ostvarili su veliki uspeh na Medjunarodnom takmičenju „Beograd open 2019“ koje je bilo ujedno i Državno prvenstvo Srbije, osvojivši ukupno 18 medalja.  

Takmičari Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin“ osvojili su 10 zlatnih, tri srebrne i tri bronzane medalje, a plivač  niškog Udruženja mladih sa invaliditetom „Kišobran“ Nikola Ljubisavljević osvojio je zlatnu i srebrnu medalju. 

Medju osvajačima medalja u „Delfinu“ je i Nemanja Tadić koji je pre godinu dana bazen zamenio atletskom stazom. 

Tadić je osvoji dve zlatne medalje i to na 100 metara slobodnim stilom i 100 metara ledjno. 

Pre samo nedelju dana on se okitio zlatom u skoku uvis na Državnom prvenstvu u Kruševcu, preskočivški lestvicu koja je bila postavljena na 1,5 metara. 

U „Delfinu“ su kazali da je u Beogradu za taj klub nastupilo 13 takmičara, a osim Nemanje Tadića odlično su isplivali i Vuk Jović, Vuk Šakić i najmladja Milica Dimitrijević ali su i ostalih 10 plivača doneli medalje u Niš. 

Plivač Udruženja mladih sa invaliditetom „Kišobran“ Nikola Ljubisavljević osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara slobodnim stilom i srebrnu medalju na 100 metara slobodnim stilom. 

Medjunarodne sportske igre „Beograd open“ najmasovnije je takmičenje osoba sa invaliditetom koje se održava u našoj zemlji. 

Na ovogodišnjem, šestom po redu „Beograd openu“ osim u plivanju, održana su i takmičenja u sedećoj odbojci, stonom tenisu, atletici, golbalu, košarci u kolicima, fudbalu za gluve, plivanju, parabicilizmu, šahu, jaganju, pikadu za slepe i karateu.

U klubu su zahvalni Gradu, Sekretarijatu za sport, mnrsp-u i Gradskoj opština Palilula koja je ustupila adaptiran kombi za prevoz plivača iz “Delfina”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde