Naslovna Društvo Kolo srpskih sestara obeležilo svoju slavu- Malu Gospojinu

Kolo srpskih sestara obeležilo svoju slavu- Malu Gospojinu

99
0
PODELI

U Svetosavskom domu po 29.put Kolo srpskih sestara u Nišu obeležilo je svoje slavu Malu Gospojinu ili Rođenje Presvete Bogorodice. Prema rečima Ljiljane Stojanović, slavu je obeležena u 65 gradova gde Kolo postoji. Obeležavanju slave prisustvovao je veliki broj prijatelja, poštovalaca, donatora Kola, predstavnici grada, javnih preduzeća i Vojske. Svi oni sa kojima Kolo sarađuje i koji Kolu pomažu da ostvari svoju misiju, a to je, kako kaže Ljiljana Stojanović da uvek i svima pomognu kada je to potrebno u tom najvažnijem trenutku i ne pitajaću kome.Domaćica slave ove godine bila je Milena Đorđević.

“U 65 gradova se danas pale voštanice za zdravlje, a mi sestre po Kolu, Malu Gospojinu smatramo i svojom zaštitnicom. Od kako je rođena ona je imala veru, ljubav i nadu, a to je naša misija, da sejemo ljubav i dobročinstvo za sve one kojima je to najpotrebnije”.

“ Presveta Bogorodica je naša zaštitnica. Ona nas je i danas okupila da nas podseti da samo vera u Boga može da nam podari toplinu i nežnost duše, plemenitost i ljubav u srcu, razum i savest glavi. Danas, mi sestre po Kolu veliku voštanicu palimo za večnu srpsku slogu, za zdravlje i u zdravlju, za pravoslavlje, srpstvo i boga jedinoga. Neka nam naša bogorodičica za naše teške rane podari isceljenje, za naše zablude potpuno otrežnjenje”.

Ljiljana Stojanović je dodala da slava koju Kolo slavi uvek nekom namenjena. Ove godine su to deca bez roditeljskog staranja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde