Naslovna Sve vesti Niš “Brkovi su in” za pomoć NURDOR-u

“Brkovi su in” za pomoć NURDOR-u

217
0
PODELI

“Brkovi su in”, humanitarna akcija koja je počela krajem avgusta i početkom septembra ulazi u svoju završnicu. Akciju su organizovali Vespa bar i NURDOR, a sva sredstva koja budu prikupljena tokom akcije namenjena su malim pacijnetima koji se bore sa najtežom bolesti. Sam predznak akcije, humanitrana, privukla je mnoge Nišlije pa i ljude iz drugih gradova sa željom da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, a pomažu građani koji putem SMS poruke -1- na 1150, doniraju NURDOR-u sredstva. Koliko god da sakupe, ovom udruženju je svaki dinar vredan kako bi omogućili što kvalitetnije lečenje pacijenata.

Uredjivanje brade i brkova za sve učesnike akcije održano je i ove subote, a glavni frizer je Dorđe Đorđević. Isti onaj Đorđe koji je ove nedelje u Parizu osvojio četvrto mesto na svetu u konkurenciji 1500 takmičara iz celog sveta.

Među ovonedeljnim mušterijama bio je i Dejan Stoiljković, muzičar koji je svojim primerom želeo da pokaže kako svi možemo da pomognemo deci i njihovim roditeljima.

“Toliko sam se obradovao što mogu da se pridružim ovoj akciji jer kada čujem da je u pitanju humanitrana akcija istog momenta reagujem tako što se pridružim istoj”, kaže Dejan Stoiljković. “Prvi put sam u životu pre nekoliko meseci pustio bradu i brkove i baš kada sam mislio da se obrijam jer su mi svi rekli da mi brada ne stoji dobro, zaustavio sam se jer sam želeo da se pridružim ovoj akciji koju organizuju Vespa bar i NURDOR i tako pomognem mališanima kojima je pomoć i te kako potrebna”.

Frizer Đorđe Đorđević se potrudio da posao obavi na najbolji način, a posle četvrtog mesta u Parizu niko više ne može da sumnja u njegove sposobnosti pa su mušterije bile opuštene u berberskoj stolici.

“Konkurencija je u Parizu bila izuzetno jaka, a samo reprezentacija Kine je imala između 200 i 300 takmičara, dok su Italijani koji su u svetu poznati kao dobri frizeri imali oko 80 takmičara”, kaže Đorđe dok se priprema da Nišlijama, pa i gostima iz drugih gradova sredi brade i brkove. “ Nije bilo treme, bio sam spreman i sve je bilo proračunato. Pored frizura sam radio i brade, tako da mi je ova humanitarna akcija malo pomogla i da se dodatno uvežbam za takmičenje”, kaže Đorđe.

A da i ženska ruka može da sredi brkove pokazala je Džesika Marjanović.

“Mišterije uglavnom traže fazoniranje kratke ili duge brade i brkova. Žele da liče na neke glumce, ponekad je to moguće, ponekad ne, ali se trudim da uradim svoj posao najbolje što mogu”, kaže Džesika.

Za ovu akciju se prijavila jer želi da pomogne najmlađim pacijentima.

“Čast mi je da učestvujem u ovoj akciji, prijavila sam se jer je humanitarna i želim da pomognem”, dodaje ova devojka.

Akcija se završava u subotu, 28.septembra. Građani učestvuju u akciji tako što slanjem SMS poruka “1” na 1150, a detalje mogu da pronađu na sajtu Brkovisuin. Prihod od akcije ide NURDORD-u i najmlađim i najhrabrijim pacijentima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde