Naslovna Društvo Grad sufinansira zapošljavanje mladih Roma

Grad sufinansira zapošljavanje mladih Roma

223
0
PODELI

Gradsko veće grada Niša donelo je odluku da grad učestvuje u realizaciji i sufinansiranju projekta „Akcija zapošljavanja Roma u Nišu“ ukupne vrednosti 74.000 evra. U pitanju je projekat koji  Evropska unija podržava sa 56.600 evra, odnosno 81 odsto sredstava, dok je učešće grada 14.400 evra, ili 19 odsto. Projekat odobren na konkursu Stalne konferencije gradova i opština.  

Projektom se podržava zapošljavanje mladih Roma i biće raspisana dva javna poziva.

Jedan poziv biće usmeren prema mladima koji su završili školovanje, a niske su kvalifikacione struke. Njima će biti ponudjena mogućnost da se prekfalifikuju i dokvalifiju. U budžetu su obezbedjena sredstva da 40-tak mladih Roma koji će stažirati tri meseca kod nekog od podlodavaca”, kazala je Tijana Đorđević Ilić, gradska većnica koja je obrazložila ovaj predlog.

Ona je dodala da će biti raspisan javni poziv i za preduzetnike u okviru kojeg će pet izabranih preduzeća dobiti pomoć u vidu opreme vredne do 2.000 evra koja je adekvatna za radno mesto na kome će raditi lice koje je prethodno u okviru projekta završilo prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju. 

Mladi Romi će u okviru ovog projekta moći da konkurišu i za dobijanje podsticajnih sredstava za pokretanje sopstvenog biznisa, a vrednost sredstava koje će moći da dobiju iznosi milion dinara. 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde