Naslovna Društvo Fondacija “Deca – carevi sveta” prikupila novac za kupovinu ultrazvucnog aparata za...

Fondacija “Deca – carevi sveta” prikupila novac za kupovinu ultrazvucnog aparata za odeljenje dečije onkologije

172
0
PODELI

Sinoć je u održana prva donatorska večera i aukcija fondacije „Deca – carevi sveta“. Cilj prve akcije fondacije bio je prikupljanje sredstava za nabavku novog ultrazvučnog aparata za Dečiju onkologiju Kliničnog centra u Nišu, u čemu su apsolutno uspeli.  

Više od 200 Nišlija učestvovalo je u prikupljanju sredstava kupovinom donatorske karte za večeru u iznosu od 10 000 dinara. U toku večere održana je i aukcija sportskih memorabilija najvećih svetskih asova. Među izloženim predmetima našli su se dresovi dres Nikole Jokića, odbojkašice Tijane Bošković, reketi i oprema Dominika Tima i Kristine Mladenović. Potpisani dres košarkaške reprezentacije Srbije, lično je predao reprezentativac Srbije Stefan Jović, koji je i sam bio učesnik u licitiranju kupivši dres Duška Tošića. 

Najprestižniji predmet aukcije bio je potpisani reket Novaka Đokovića koji je prodat po ceni od 500.000 dinara. Reket je kupio Klub privrednika Niša koji će, naredne godine na sledećeoj donatorskoj večeri fondacije pokloniti najboljem mladom niškom teniseru. 

Putem donatorskih karti i aukcije fondacija „Deca – carevi sveta“ je svojom prvoj humanitarnoj akciji uspela da prikupi više od 3 miliona dinara, što ći biti dovoljno za nabavku željenog aparata. 

Iz fondacije su najavili da je ovo tek početak i da će u budućnosti nastaviti da kroz okupljanje uspešnih i uglednih Nišlija pomogne malim carevima sveta. Prema njihovim rečima, naredni poduhvat biće izgradnja skejt parka u Čairu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde