Naslovna Društvo Za pet godina vodovod u svim selima

Za pet godina vodovod u svim selima

153
0
PODELI

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša je najavio da će lokalna samouprava dati svoj doprinos kako bi se narednih godina u potpunosti realizovao nacionalni plan koji je najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a tiče se toga da svako mesto i svako selo u Srbiji dobije vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Bulatović je dodao da će izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u Nšu početi naredne godine. Gradiće se i kolektor, a kanalizacionu mrežu očekuje rekonstrukcija. Ukupna vrednost ovih radova je 55 miliona evra.

“Prvih 16 miliona dinara je već izdvojeno iz budžetske rezerve grada za projektovanje vodovodne i kanalizacione mreže na seoskom području koja će se graditi 2020. godine”, kazao je gradonačelnik Bulatović. 

„Trenutno radimo na vodovodu za sela Hum i Brenica, a u toku je i kompletna rekonstrukcija vodovodnog sistema u naselju Šljaka. U toku je i izgradnja posebnog vodovodnog sistam „Peštere“ koji će omogućuti rezervno i dopunsko vodosnabdevanje celog poteza od Miljkovca, preko Berčinca, Paljine, Gornje i Donje Toponice, Donje Trnave, Trupala i poteza prema radnoj zoni koja ide od Gornje Toponice prema Čamurliji“. 

Bulatović je dodao da se čeka završetak radova u naselju Šljaka kako bi se mehanizacija premestila u Sečanicu.

“U ovom selu radiće se kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže, o kojoj će brinuti JKP „Naisus“, kazao je Bulatović.

„Radi se i u naselju Branko Bjegović prema Gornjem Komrenu i na završetku kanalizacionog sistema koji je još pre sedam ili osam godina započet u Gornjem i Donjem Medjurovu“. 

                        

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde