Naslovna Društvo Tamara i Bogdan pešače za novu NURDOR roditeljsku kuću

Tamara i Bogdan pešače za novu NURDOR roditeljsku kuću

169
0
PODELI

Svaki korak koji prepešačite društveno odgovorne kompanije će unovčiti i uplatiti kao donaciju NURDOR-u. To je donacija svih nas za novu roditeljsku kuću koja će se graditi u Beogradu. Ideja se rodila u srcima Tamare Klarić i Bogdana Stevanovića koji su pre nekoliko godina pešačili kako bi pomogli da se završi hemato-onkološko odeljenje Dečije bolnice Kliničkog centra Niš. Tada su na put krenuli iz Beograda, sada za roditeljsku kuću u Beogradu kreću iz Niša.

Dvoje najboljih prijatelja Tamara Klarić i Bogdan Stevanović krenuće u četvrtak 19. septembra na pešačenje od Niša do Beograda dugo 256 kilometara u drugoj po redu humanitarnoj šetnji. Cilj njihove akcije „Pruži korak!“ je prikupljanje sredstava za izgradnju nove roditeljke kuće u Beogradu koju gradi NURDOR.

Pešačenje počinje u 9 sati ispred dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Dečje bolnice KC u Nišu, a stajališta za odmor i spavanje su predviđena u sedam mesta u Srbiji u koja Tamara i Bogdan stižu u popodnevnim satima. Prvi je Aleksinac, potom idu  Pojate, zatim Jagodina pa Svilajnac. Na listi odmarališta su i Smederevska Palanka kao i Mladenovac i Ripanj.

„Nije teško probuditi dobro u ljudima. Ono je uvek tu, samo mu treba dati prostora i motivaciju da se pokaže. Osmislili smo ceo ovaj poduhvat kako bismo pokazali da svi zajedno možemo bolje, da ne postoji ništa snažnije od ljudi udruženih u Dobro delo. Prethodna akcija „Pruži korak“ pomogla je izgradnju dečje hemato-onkologije u Nišu sa 3 miliona dinara, ove godine cilj nam je bar duplo više i u njega verujemo svim srcem i svakim korakom!“, poručuju Tamara i Bogdan.

Poslednjeg dana pešačenja, 26. septembra, biće organizovan Marš solidarnosti kroz Beograd, koji će početi od Sportskog centra Banjica u 15 sati i završiti se u parku Milutina Milankovića ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, što je i cilj Bogdanove i Tamarine šetnje.

Podršku ovoj akciji možu pružiti i građani tako što će instalirati aplikaciju “Pruži korak” na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu novca koju na taj način građani prikupe NURDOR-u će u njihovo ime donirati kompanije iz Srbije. 

Kao i uvek, NURDOR humanitarni SMS broj 1150 ostaje aktivan i na njega možete slati poruke sa sadržajem 1, a cena SMS-a je 100 dinara. Možete pomoći i uplatom na račun NURDOR-a: 170-30010715000-82, poziv na broj: 12345, svrha uplate: Pruži korak.

“Priključite se i vi – instalirajte aplikaciju, pošaljite SMS na 1150 i pomozite nam da zajedno sagradimo novu Roditeljsku kuću za decu iz cele Srbije koja se leče u Beogradu. Svi zajedno za bolje uslove lečenja najhrabrijih mališana u Srbiji!”, poručuju Tamara i Bogdan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde