Naslovna Društvo Bulatović: Izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda počinje naredne godine

Bulatović: Izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda počinje naredne godine

188
0
PODELI

Grad Niš je dobio od države 350 miliona dinara  za saniranje pitne infrastructure, a radi se o saniranju 16,5 kilometara puteva na teritoriji Gradske opštine Palilula, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na konferenciji za novinare najavivši i početak izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda.

„Radiće se saobraćajnica od Bubnja prema Gornjem Medjurovu kroz Bubanj selo i Bulevar Petra Randjelovića do Bubja do kružnog toka na Ledenoj steni. Radiće se i saobraćajnica u Minovom naselju, od kružnog toka, levo prema Donjem Medjurovu, prema Čokotu i kroz selo Čokot do naselja 9. maj. U naselju 9. maj radiće se jedna od glavnih saobraćajnica – Jastrebački partizana i deo  Pasjačkih partizana prema Lalincu. Biće saniran i put koji ide od Ulice Stanoja Bunuševca prema Donjem Vlasu u dužini od četiri kilometara“, istakao je Bulatović. 

On je rekao da grad Niš nikada veća izdvajanja nije imao za sredjivanje putne infrastrukture za koju su gradjani isticali da je veliki problem. 

“Grad Niš je dao doprinos da se u poslednja četiri meseca 34 putna pravca kompletno rekonstruišu. Do sada smo završili rekonstrukciju 36 kilometara saobraćajnica, a očekujemo da do kraja godine uradimo još 15 kilometara”, izjavio je Bulatović. 

Kako je kazao Bulatović  izdvajanja grada za putnu infrastukturu veća su u odnosu na prošlu godinu za 20 odsto.

“Očekujem da ćemo za dve godine staviti pod kontrolu problem putne infrastrukture na području grada. Radićemo i ulice u gradu i saobraćajnice u selima. Jako nam je bitno da se može doći do sela. U ovoj godini radićemo glavne putne pravce, nakon toga radićemo i sporedne pravce i ulice u svim selima”, rekao je Bulatović. 

Bulatović je najavio da će se saobraćajnice rekonstruisati i tokom zime ukoliko vremenske prilike dozvole pošto su završene javne nabavke i sa izvodjačima radova sklopljeni dvogodišnji ugovori.

Dodao je i  da će izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u gradu početi naredne godine. Grad je uz podršku Evropske unije i države Srbije, obezbedio taj projekat vredan 55 miliona evra. 

“Projekat podrazumeva izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstruciju i izgradnju svih nedostajućih kolektora, kao i izgradnju kalanizacione mreže u četiri sela”, Bulatović je rekao da će grad Niš dati doprinos da u narednih pet godina bude realizovan nacionalni plan da svako selo dobije vodovodnu i kanalizacionu mrežu. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde