Naslovna Društvo Podeljena podsticajna sredstva za poljoprivrednike

Podeljena podsticajna sredstva za poljoprivrednike

153
0
PODELI

U Gradskoj kući u Nišu organizovana je dodela podsticajnih sredstava za poljoprivredu i ruralni razvoj za 2019. godinu. Ugovore je do danas potpisalo 284 poljoprivrednih proizvođača, a svečano su uručeni ugovori predstavnicima poljoprivrednih grana i to Nikoli Kapešiću, mladom pčelaru iz Niša, Maji Živanović, voćaru iz Donjeg Matejevca i Sandri Petrović, poljoprivrednom proizvođaču iz Niša.

Ugovore o subvenciji je uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je naglasio da će Grad Niš povećati za sledeću godinu iznos subvencija za oko 20 odsto.

 

“Dvadeset procenata više je ove godine nego predhodne, predhodne više nego one pre nje, a sledeće godine će biti više nego ove. Stvorili su se uslovi da grad može da pomaže i daje doprinos svim oblastima društvenog razvoja. U tom smislu i poljoprivrednici mogu da očekuju nova, veća sredstva koja će grad izdvojiti sledeće godine“, istakao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Prema njegovim rečima Grad je sada finansijski stabilan i spreman da još više pomogne poljoprivrednim proizvođačima. U obraćanju okupljenim poljoprivrednicima on je istakao i to da posle mnogo godina Grad Niš zahvaljujući opredeljenim sredstvima od strane države ulaže u infrastrukturu sela i da bi u narednih pet godina veliki broj sela u ovom delu Srbije, trebalo da bude opremljen vodovodnom i kanalizacionom mrežom.

Prisutnima se obratio i gradski većnik resorno zadužen za oblast poljoprivrede, Slavoljub Savić koji je pozdravio prisutne i poželeo puno uspeha u daljem radu.

Konkurs za dodelu subvencija za poljoprivrednike je i dalje u toku, jer je preostalo još nešto manje od polovine namenjenih sredstava za subvencije, za koje je ove godine predviđeno 60 miliona dinara. 

“Svi su dobili sredstva, čak imamo i više sredstava. Prvi put se dešava da imamo još uvek nepodeljena sredstva i konkurs je još uvek u toku. Tako da pozivam sve mlade ljude, poljoprivrednike, sve one koji do sada to nisu iskoristili, i ako nemaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, da ih registruju i dođu i dobiju sredstva”, naveo je Miljko Ćoćić, predsednik komisije za dodelu kredita i subvencija. 

Za ovogodišnje subvencije opredejeno je 60 miliona dinara. 

Najtraženiji je bio program za mlade poljoprivrednike, kojim je opredeljeno  6 miliona dinara i koji su utrošeni u prvoj nedelji od raspisivanja konkursa. Umesto ugovorom predviđenih 120 dana za isplatu podsticaja, poljoprivrednicima će povraćaj sredstava biti isplaćen najkasnije za 20 dana kažu iz Grada. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde