Naslovna Društvo Odnovljena česma kod Svetinikolske crkve

Odnovljena česma kod Svetinikolske crkve

178
0
PODELI

Članovi Društva za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule „Sokak“ obnovili su česmu kod Svetonikolske crkve koja je nekada bila mesto gde su se građani rado okupljali. Sada je česma postalo ponovo mesto sastajanja žitelja ovog dela grada, a dobrodošle su i ostale Nišlije.

„Mnogi od nas su odrastali pored ove česme pa je to bio razlog više da česmu obnovimo“, kažu u Društvu za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule „Sokak“. „Postavili smo behaton ploče pored česme, a tu su i klupe na kojima građani mogu da predahnu na putu od kuće do grada ili kada se vraćaju sa Palilulske pijace. Mesto smo dodatno oplemenili cvećem u žardnjerama pa je sada česma postala mesto gde se okupljaju i mladi i stariji“.

Zahvačjujući Društvu „Sokak“ koje je već dosta akcija imalo od osnivanja, Paliluci sada mogu da osveže na česmi koja je  deo istorije ovog grada.

„Voda ne sme da se pije, bar za sada, ali uskoro ćemo znati da li je i za piće. Planiramo da se obratimo nadležnima, bilo da je to Institut za zaštitu zdravlja ili JKP „Naisus“, da uzmu uzorke vode sa česme i urade analizu. Onda ćemo znati da li je voda za piće, a do data građani mogu da se osveže pored svoje česme“.

Voda Svetonikolske česme nije iz vodovoda,  već se radi o posebnom izvoru pa je to jedan od razloga zbog čega je potrebna provera nenjenog kvaliteta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde