Naslovna Sve vesti Niš “Nais” počeo da ispisuje istoriju niške košarke u kolicima

“Nais” počeo da ispisuje istoriju niške košarke u kolicima

127
0
PODELI

Proteklog vikenda je u Bijeljini održan turnir košarke u kolicima – Penny Gastro Pub Cup. Pored domaćina, ekipe KKK „Bijeljina“ učestvovali su beogradski „Despot“ i niški „Nais“. Za „Despot“ i „Nais“ su to bile prve zvanične utakmice.

Iako je rezultat za sve učesnike turnira bio u drugom planu, treba napomenuti da su „Naisovci“ izgubili od iskusne „Bijeljine sa 56:44, a u vrlo zanimljivom meču punom preokreta dobili „Despot“ sa 45:40. „Bijeljina“ je pobedila „Despot“ sa 49:29. Pobednik turnira domaća ekipa, drugoplasirana je bila ekipa iz Niša, a trećeplasirani je bio klub iz prestonice.

„Nais“ je nastupao u sledećem sastavu, Aleksandar Dinić, Vladan Milinković, Marko Aleksandrović, Boban Stanković, Željko Likić i Pero Savić. Treneri su bili, Miljan Hadžović i Anja Lazić, inače članovi stručnog štaba rešrezentacije Srbije.

Niška ekipa je boravila u Bijeljini dva dana, a domaćin turnira, KKK „Bijeljina“, pokrila je sve troškove. Ovaj klub je u poslednjih petnestak godina dao dosta reprezentativaca Srbije, a pre nekoliko meseci je i donirao kolica ekipi „Naisa“.   

„Zahvaljujem se predstavnicima KKK „Bijeljina“ na divnom gostoprimstvu. Od njih učimo košarku u kolicima, ali i kako pomagati drugome. Ispisali su istoriju naše košarke u kolicima, jer su omogućili da sva kluba odigraju svoje prve utakmice i svoj prvi turnir. To nikada nećemo zaboraviti“, rekao je Marko Aleksandrović, prvi čovek niškog kluba.

Na turniru u Bijeljini zbog zdravstvenih problema nije krenulo četiri igrača, kapiten Bratislav Kostić, Slaven Nonković, Dejan Šimandli i Darko Živković, ali je trener Hadžović mogao da stekne uvid o stanju forme nekih igrača svog tima.

„Domaćini su majstori košarke u kolicima, sportu koji među populacijom osoba sa invaliditetom u Semberiji ima najdužu tradiciju. Iako smo bili nekompletni, stekli smo uvid u ono šta nas čeka tokom predstojeće lige. Iskustvo više nego dobrodošlo. Ali, mora da nastavimo da radimo“, izneo je svoj sud Miljan Hadžović, trener „Naisa“.

Povremeni reprezentativac Srbije, Aleksandar Dinić, prezadovoljan je što je deo istorije svog kluba.

„Došli smo u Bijeljinu da stičemo iskustvo i da učimo. Stekli smo i nova prijateljstva. Upravo je ta socijalizacija svrha sporta sa invaliditetom. Ovim putem pozivam sve osobe bez obzira na invaliditet da nam se pridruže i upoznaju najlepši sport na svetu – košarku u kolicima“, rekao je Aleksandar Dinić.

Zahvaljujući kompaniji sportske opreme Memoris iz Niša, „Nais“ je u Bijeljini nastupao u dva različita kompleta dresova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde