Naslovna Društvo HELP: Podrška za nove mikro i male biznise

HELP: Podrška za nove mikro i male biznise

243
0
PODELI

Novi projektni ciklus donosi mogućnost za podršku najmanje 30 novih mikro i malih biznisa grantovima u opremi prosečne vrednosti 2.400 evra, uz redovne poslovne i stručne obuke za povećanje održivosti poslovnih delatnosti. O ovim novostima se čulo, između ostalog, na prezentaciji novog ciklusa info kampanje u okviru podrške zapošljavanju i samozapošljavanju HELP – ovog projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019 – 2020.godine“.

Projekat se finansira u okviru „Nemačke razvojne sradnje“, a sufinansira od strane Grada Niša. Prezentaciji je prisustvovao  gradonačelnik Niša Darko Bulatović, Helpov mebadžer za ekonomski razvoj Maša Bubanj i načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Milan Ranđelović.

Vrednost direktnih troškova za opremu za klijente koji će biti podržani u Nišu u okviru ovog projekta iznosi 72.000 evra uz učešće grada od 40 posto.

„Ovo je još jedan projekat koji finansira Vlada Nemačke, a učešće grada je kao i uvek nešto što je obavezno, a ja se ovom prilikom  zahvaljujem gradu na razumevanju i potrebama naših budućih preduzetnika, da učestvuje i da podržava ovakve aktivnosti“, kazala je Maša Bubanj. „Help je do sada  podržao u nišu preko 480 mikro-biznisa u Nišu, ovaj put, nažalost, imamo samo tridestak donacija koje su predviđene za Niš, a ja se nadam da ćemo naredne godine uspeti da povećamo taj broj i da podržimo sve osobe koje su zainteresovane i dovoljno  hrabre da započnu i prošire svoj biznis“, istakla je Maša Bubanj.

Načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Milan Randjelović podsetio je da Grad Niš sa Helpom niz godina unazad podržava samozapošljavanje stanovnika ovog grada. 

„Pre nekih desetak godina podrška samozapošljavanju bila je isključivo kroz saradnju sa Helpom. Zadnje tri godine grad je prepoznao značaj podrške mikro i malim preduzećima, tako da kroz nekoliko različitih linija pruža podršku samozapošljavanju, razvoju postojećih kompanija i privlačenje novih. Danas smo ovde da pozovemo što više naših sugrađana koji imaju ideju i spremni su da se bave sopstvenim poslom i tako reše svoju egzistenciju.  Niš je postao grad u kome raste broj preduzetnika i u kome je poslovno okruženje takvo da postoji interesovanje gradjana za pokretanje sopstvenog posla“, rekao je Randjelović. 

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović naglasio je na prezentaciji da je Grad Niš poslednjih nekoliko godina itekako promenio ekonomsku sliku i stvorio uslove da se poveća broj privrednih subjekata. 

„U odnosu na 2015. godinu broj privrednih subjekata povećan je za 25 odsto. Grad izdvaja sve više para za razvoj preduzetništva. Grad je na stabilnim nogama, stabilizovali smo finansije i stvorili pretpostavke da možemo da pomažemo da se razvija ovo društvo“, istakao je Bulatović. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde