Naslovna Sve vesti Niš Niški košarkaši u kolicima dobili nova kolica

Niški košarkaši u kolicima dobili nova kolica

152
0
PODELI

Udruženje košarke u kolicima “Nais”  je, zahvaljujući pomoći donatora, postalo bogatije za još dvoja kolica i sada spremno očekuju nova takičenja. Klub sada ima 10 kolica, a igrači ističu da su spremni za nova takmičenja i za nove izazove na parketu ispod koševa. 

Prema rečima profesora dr Marka Aleksandrovića Košarkaški klub košarkaša u kolicima “Nais” postoji od 2017.godine, ali je sa aktivnostima počelo tek ovog proleća kada su stvorili uslovi da profesionlano treniraju. Uz to, oni sa ponosom nose i epitet  ambasadora košarke osoba sa invaliditetom.

Marko Aleksandrović

“Reč je o kolicima koja koštaju 275.000 sa PDV-eom i to smo uz pomoć donatora i uspeli da skupimo. Doduše, za druga kolica nam nedostaje 30.000 dinara. Imamo rok do 1.oktobra i ne sumnjam da ćemo i to ostvariti. Sada možemo bez problema da se takmičimo, da igramo ligu i da budemo promoteri  jednog novog sporta koji je i najatraktivniji u programu paraolimpijskih igara”, istako je profesor dr Marko Aleksandrović. 

Nova kolica namenjena su  Slavenu Nonkoviću i kapitenu ekipe Bratislavu Kostiću koji su do sada trenirali u svojim kolicima koja svakodnevno koriste, a dr Marko Aleksandrović se zahvalio svim donatorima koji su pomogli da se kolica nađu u klubu.

“Sa ovom kolicima smo mnogo spretniji i brži i ne oštećujemo svoja kolica  koja koristimo svakodnevno”, kaže Slaven Nonković. “Do sada smo igrali u svojim kolicima koja nisu sportska i koja koristimo svakodnevno”, kaže Nonković.

Kapiten ekipe Bratislav Kostić je iskoristio priliku da pozove sve koji su zainteresovani za košarku u kolicima da im se pridruže.

“Iskoristio bih priliku da pozovem ljude koji žele  da probaju da se bave ovim sportom da nam se pridruži i svako je dobro došao u naš klub. Osobe sa invaliditetom bih zamolio da dođu i da probaju makar jedan trening, a ako im se dopadne mogu i da ostanu”, kazao je Kostić.

Grad Niš daje podršku razvoju sporta osoba sa invaliditetom  i Udruženju je obezbedilo besplatne termine za treninge, na čemu se gradu zhavlio  trener “Naisa” Miljan Hadžović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde