Naslovna Kultura Nagrada za najboljeg glumca Miroljubu Rikiju Nedoviću

Nagrada za najboljeg glumca Miroljubu Rikiju Nedoviću

192
0
PODELI

Niški glumac Miroljub Nedović Riki proglašen je za najboljeg glumca  na Festivalu komedije “Gola mesečina” koji se održan u Skoplju od od 2. do 9. septembra. Glumac Narodnog pozorišta Nedović, nagradu je dobio za ulogu    Kneza Pičenjeva  u predstavi “Kneginja od Foli Beržera”. Na ovogodišnjem Međunarodnom pozorišnom Festivalu komedije “Gola mesečina”, pored niškog teatra, učestvovala su i pozorišta iz Kumanova, Strumice, Ohrida, Skoplja, i Zagreba.

Predstava “Kneginja od Foli Beržera” je rađena po tekstu Žorža Fejdoa. Radnja se zasniva na avanturama  šarmantne i prevejane pariske lepotice, koja srećnom igrom sudbine postaje kneginja. I sa ovom titulom ona ne uspeva da odoli zovu svog pređašnjeg života, i njenog naivnog i zaslepljenog muža rogonje, Kneza Pičenjeva, čiji lik tumači Miroljub Riki Nedović.

Kneginju u predstavi igra Snežana Petrović, a ostatak ansambla čine Dragoslav Savić, Aleksandar Krstić, Katarina Arsić, Miloš Cvetković, Miroslav Jović, Marko Pavlovski, Stefan Mladenović, Vesna Stanković, Dragiša Veljković, Marjan Todorović, Zorica Damjanović, Danilo Petrović, i kao gostujući glumci Milutin Vešković, Dejan Gocić, Uroš Milojević, Viktorija Arsić, Kristina Tomić i Bratislava Milić.

Predstavu je režirao Jug Radivojević, a za njen vizuelno-scenski izraz zaslužni su scenograf, Aleksandar Denić, kostimograf, Tatjana Radišić, kompozitor, Aleksandar Srebrić, secenski pokret i pomoćnik reditelja Igor Damnjanović, astent scenografa, Danilo Mlađenović i asistent kostimografa Katarina Filipović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde