Naslovna Kultura Folklorni ansambl „Vuk Karadžić“ poziva mališane da im se pridruže

Folklorni ansambl „Vuk Karadžić“ poziva mališane da im se pridruže

79
0
PODELI

Centar tradicionalne kulture i duhovnosti „Vuk Stefanović Karadžić“  poziva sve ljubitelje folklora od 7 godina pa naviše da se prijave za audiciju koja se održava svakog dana od 19 do 21 sat svakog radnog dana, od ponedeljka do petka, u ulici Jovana Ristića broj 64. Audicija se organizuje za prijem članova u dečiji, omladinski i rekreativni ansambl, ali i narodni orkestar.

„Kao najmlađi folklorni  ansambl koji trenutno radi u grdau prošli smo oko 13.500 kilometara,a to je ono  što je najupečatljivije za ovaj ansambl, nastupi i putovanja“, kaže rukovodilac ansambla Miljko Petrović. „Na tim putovanjima i nastupima prezentujemo naš folklor, tradiciju i kulturu iz niškog kraja ali i Srbije“.

Ansambl mališanima nudi da nauče  korake srpskog folklora i igara kako bi kao njmlađi članovi ansambla nastavili da neguju tradiciju našeg nasleđa i pomogli da se ono očuva i prenese delje.

„Pripadnost folklornom ansamblu kod dece razvija niz pozitivnih osobina. Oni uče šta je disciplina i poštovanje autoriteta jer je to jedini način da se napreduje“, dodaje Miljko Petrović. „Osim toga uče i šta je odgovornost, kako se ponašati na putovanjima i festivalima. Oslobađaju se straha od javnog nastupa što u mnogome može da im koristi i u školi, ali u svakodnevnom životu“, ističe Petrović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde