Naslovna Sve vesti Niš Dečiji šahovski klub “Osnovac” peti u državi

Dečiji šahovski klub “Osnovac” peti u državi

232
0
PODELI
smart

Dečiji šahovski klub “Osnovac” iz Niša, ostvario je izuzetan rezultat na takmičenju Prve ženske lige Srbije u šahu, osvajanjem petog mesta i jedini može da se podiči time da je savladao pobedničku ekipu,  ŠK “Jelica Pep”. U Klubu “Osnovac” dodaju da veliku zahvalnost Klub duguje resornom većniku za sport, Branislavu Kačaru bez čije pomoći ne bi mogli da otputuju na takmičenje.

“DŠK “Osnovac” je ovim rezultatom ostvario najveći uspeh niškog ekipnog šaha i najbolji plasman jednog kluba iz Niša u najvišem rangu takmičenja u poslednjih  14 godina, a možda i duže. Od raspada državne zajednice Srbije i Crne Gore, 2006. godine, od kada postoji Republika Srbija, ovo je najviši plasman jednog šahovskog kluba iz našeg grada u najvećem seniorskom rangu takmičenja”, kažu DŠK “Osnovac”.

Ostvareni uspeh je daleko značajniji imajući u vidu sve poteškoće sa kojima se klub sreo od prvog dana  kada su saznali da će ove godine biti deo najelitnijeg takmičenja u državi

Isuviše kratak rok za bilo kakvu iole ozbiljniju pripremu, štaviše, prihvatanje učešća na mesec i po pre početka takmičenja uveliko se kosi sa “zdravim razumom” i prkosi logičnom rasuđivanju, međutim rukovodili smo se isključivo sportskim motivima i željom da po svaku cenu debitujemo u najjačem ekipnom takmičenju u zemlji. Na taj način smo pružili priliku i našem gradu da se ponovo, nakon 12 dugih godina, nađe na šahovskoj mapi superligaških klubova Srbije”, kažu u ovom Klubu.

Dodaju da veliku zahvalnost Klub duguje resornom većniku za sport, Branislavu Kačaru.

“Bez njegove pomoći svakako ne bismo bili u mogućnosti da odemo na takmičenje. Grad Niš je stao iza svog novog prvoligaša, te nam je tako omogućio učešće na najvažnijem takmičenju u državi, a mi smo se na najbolji mogući način odužili odličnim rezultatom”, ističu u Klubu.

Pored obezbeđivanja finansijskih sredstava neophodno je bilo angažovati i adekvatne igračice, uz otežavajuću okolnost da je prelazni rok završen još 31. marta, te je bilo prilično teško pronaći par onih koje su trenutno bez kluba.

“Uz to, trebalo je uklopiti u ekipu šest žena koje se skoro i ne poznaju, sa različitim karakterima i različite starosne dobi, a da sve to deluje skladno i da nadasve čini kompaktnu celinu, koja će se međusobno bodriti i boriti za svaki poen”, dodaje Likić.

“Pod takvim okolnostima osvojiti peto mesto u državi, a usput pobediti i šampiona  rezultatom 3:1, ravno je senzaciji! Upravo zbog toga smo i bili najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg takmičenja”, kažu iz DŠK “Osnovac”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde