Naslovna Sve vesti Niš Andrijana Conjić, plivačica sa invaliditetom, želi da upiše trenersku školu, ali je...

Andrijana Conjić, plivačica sa invaliditetom, želi da upiše trenersku školu, ali je sprečava školarina

216
0
PODELI

Andrijana Conjić je jedina niška plivačica sa invaliditetom koja je uspesima pokazanim u bazenu dokazala da može i više i bolje i od svih. Godinama unazad donosi medalje sa plivačkih takmičenja, a kada je neko u vodi i kada oseti da može i više od toga, ali i da svoje znanje prenese na druge, onda se ciljevi kojima teži pomeraju. Tako je sa dvadesetšesdogodišnjom Andrijanom koja čija je velika želja da postane trener i da svoje plivačke veštine i znanje usadi i drugima. U ovakvim slučajevima se uvek ispreči neko “ali”. U Andrijaninom slučaju to “ali” ima drugo ime – školarina.

Trenerska škola na Fakultetu sporta i fizičke kulture već godinu dana je neostvarena želja ove Nišlijke. Do njenog ispunjenja prepreku predstavlja školarina od 50.000 dinara. Za Andrijaninu porodicu je ova cifra i te kako velika.

 

„Moja porodica ne može da izdvoji toliki novac za školarinu. Otac je u penziji, a majka je bez posla. Ja sam završila smer za frizere u školi „14. oktobar“, ali sam nezaposlena“, priča Andrijana Conjić.

Ovoj devojci je, kako kaže, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja potvrđeno da može da upiše trenersku školu jer je završila srednju školu u četvorogodišnjem trajanju.

„Nadam se da ću ovog septembra krenuti na obuku koja traje šest meseci. Obećali su mi pomoć iz grada. Imala sam i do sada neka obećanja, nadam se da će ovoga puta biti ispunjena“, kaže Conjić.

Andrijana veruje u humanost. Veruje u dobru volju ljudi koji su spremni da pomognu i veruje da će neko od njih da joj pomogne da ostvari svoj san i ispuni svoju najveću želju.

“I sama sam mnogima pomogala i zato duboko verujem da će i meni neko pomoći”, kaže Andrijana.

Andrijana Conjić je plivanjem počela da se bavi pre sedam godina i do sada ima osvojenih preko 40 medalja. Takmičila se prvo u Srbiji, a onda je počela da se pojavljuje i na međunarodnim takmičenjima gde ju je čekala i jača konkurencija, ali joj to nije smetalo da se sa takmičenja vraća sa medaljama. Plivanje joj je oduvek puno značilo jer je na treninzima stekla nove prijatelje, ali je pokazala i da, kada postoji volja i želja, onda je svaki cilj dostižan. Valjda će tako bit ii sada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde