Naslovna Sve vesti Niš Srpska stranka Zavetnici : Spremni smo za izbore i nećemo ih bojkotovati.

Srpska stranka Zavetnici : Spremni smo za izbore i nećemo ih bojkotovati.

541
0
PODELI

Spremamo se za izbore, nećemo ih bojkotovati, nismo kukavice koje beže sa izbornog polja ma kakvi uslovi bili, izaći ćemo sa svojom politikom i očekujemo dobar rezultat, poručila  je Milica Đurđević  Stamenkovski,  član Predsedništva  Srpske stranke Zavetnici koja je danas boravila u Nišu, gde je u novim prostorijama otvorena prva kancelarija ove stranke van Beograda.

Ona je dodala da su “Zavetnici” raspoloženi da razgovaraju sa svim strankama sa kojima dele  minimum  zajedničkih principa koji su za njih najvažniji.

“ Ako smo  saglasni sa strankama oko pitanja našeg teritorijalnog integriteta, oko pomoći  najugroženijama, oko onogo što je naše strateško opredeljenje prema svetu, spremni smo da razgovaramo sa svakom strankom”, dodala je Milica Đurđević  Stamenkovski.

Nismo od onih koji  će  praviti partijske podele i tako deliti narod,  istakla je Milica Đurđević  Stamenkovski i dodala da je stranka za sada okrenuta jačanju unutrašnje strukture.

Dodala je da je politika  Zavetnika  suverenizam,   politički koncept  koji jača u celoj Evropi i odgovor je  na  pokušaje nadnacionalnih struktura poput one briselske  da uguše države i suverenitete naroda.

 “Mi ne želimo da se  našim sudbinama diriguje iz inostranih centara, mi želimo da se Srbijom upravlja iz Beograda, Niša, Kragujevca. Pored toga naša politika donosi i očuvanje teritorijalnog integriteta, ustavnog poretka, ekonomskog suvereniteta, ono što je  stub Srbije, a to su mala i  srednja preduzeća, naše porodice”, kazala je Milica Đurđević  Stamenkovski.

“Obilazimo gradove u Srbiji, a Beograd čuvano za 20.oktobar I veliki Konkres i od tada ulazimo u izborni ciklus. Otvoreni smo za razgovore ali nam je najvažnije da u ovom trentku naše odbore podignemo na  odgovarajući nivo”, zaključila je ona.

Fraza koja je uvrežena u narodu “što južnije to tužnije” mora da se promeni.

“Moramo da  pokažemo da nam je stalo do svakog pedlja Srbije, da je Niš, pored toga što je istorijski , kulturni  i strateški centar zemlje. Ovaj deo Srbije zaslužuje da, kada prođemo ovde skinemo kapu znajući koliko su  ovi ljudi dali državi kada je to bilo potrebno”, katala je Milica Đurđević  Stamenkovski .   “Dosta  putujemo po svetu zbog diplomatskih veza i svuda srećemo ljude iz Niša. Mi želimo da te ljude vratimo ovde,  da Niš ne bude mesto odakle će početi neka treća srpska seoba”.

Otvaranju Kancelarije u Nišu prisustvovali su članovi ove stranke.

 “Nećemo  učestvovati u ratu vlasti i kvazi opozicije.U razgovoru sa građanima, obilaskom svojih odbora bićemo u stalnom kontaktu sa njima. Mi smo stranka koja ima svoje ideje i rešenja za njih, a ono od čega Zavetnici kreću to je da bez Niša nema jake Srbije”,kazala je Jelena Đorđević, kooridnator za Niš i dobornik u Skupštini grada Niša.

Dobijanjem Kancelarije stranka postaje dostupnija sugrađanima.

“Za  razliku od ostalih političkih stranaka, što je veoma bitno, nakon upisa u registar političkih stranaka Srbije, sve kancelarije se  otvaraju  u Beogradu. Zavetnici ne idu tim putem što opet ukazuje na još jednu novinu na političkoj sceni Srbije  jer prva kancelarija  koja se otvara je u Nišu”, kazala je Jelena Đorđević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde