Naslovna Sve vesti Niš Niški planinar na vrhu planine Fudži u Japanu

Niški planinar na vrhu planine Fudži u Japanu

39
0
PODELI

Nenad Stojanović, meštanin sela Prosek i član Planinarskog društva “Preslap”, uspeo je da se popne na planinu Fudži (3776 m) u Japanu, u noći između 1 i 2.septembra 2019.godine.

Na vrhu Fudžija, Nenad Stojanović razvio je zastavu Planinarskog društva “Preslap” i zastavu Grada Niša, istu onu koja je Planinarskom društvu “Preslap” uručena od strane gradskog rukovodstva pre dve godine, kada je i Miroslav Dokman polazio put Japana i planine Fudži, na koju se tada i popeo.

Izlazak sunca sa Fudzija foto: Nenad Stojanović,

Nenad Stojanović, 58-godišnji diplomirani inženjer elektronike, rukovodilac proizvodnje u jednoj privatnoj fabrici, na Fudži se popeo kao učesnik akcije koju je predvodio Zoran Pavlović Paća iz Predejana, jedan od najuspešnijih planinarskih vodiča i vodiča ekspedicija u Srbiji.

foto: Nenad Stojanović,

Osim Zorana Pavlovića i Nenada Stojanovića, još troje planinara iz Srbije popelo se na Fudži, a to su Jelena Vujačić, Nikola Lacko i Stevan Vidaković.

foto: Nenad Stojanović,

Uspon je obavljen pravcem sa severne strane Fudžija, stazom Jošida, najposećenijom trasom uspona na Fudži. Početak uspona bio je kod tzv.”pete stanice” na 2300 metara nadmorske visine, a uspon je obavljen noću, kako bi se na vrhu Fudžija dočekao izlazak sunca, što predstavlja neverovatan doživljaj u Japanu – “zemlji izlazećeg sunca”. Lepo vreme je omogućilo i posmatranje ovog atraktivnog prizora.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde