Naslovna ŠTO da ne KAŽEM ŠTO DA NE KAŽEM – A DA SE OKANEMO LOŠIH NAVIKA?

ŠTO DA NE KAŽEM – A DA SE OKANEMO LOŠIH NAVIKA?

141
0
PODELI

Autoput Miloš Veliki otvoren je u nedelju, a priča krenula po celoj Srbiji.Ko je taj „neki Miloš Veliki”, da li se piše autoput zajedno ili auto-put odvojeno, da li je u redu što je jedan glumac glumio na otvaranju……i tako dalje, i tako bliže…..o svemu i svačemu, o auto putu i suštini, ni reč.

Je li dobro ili nije što je urađen, hoće li služiti građanima, dobro li je voziti se njime, kako sve to izgleda u odnosu na juče……i konačno šta je loše, ako je loše, što imamo novi auto put, i to što ga je Vučić otvorio?

Vučić je „slučajno” predsednik Srbije, pa je redno bilo da ga on otvori, neće valjda Boško Obradović da to uradi. Hoće, ako jednog dana bude predsednik, i ako se za vreme njegovog predsednikovanja napravi auto put…..daće Bog da svako od njih napravi po jedan.

„Pa nije ga on pravio, pa on da se slika”…..pametan komentar, pametnog pojedinca. Pa putari su ga napravili, razume se, a taj Vučić koji je „slučajno” predsednik ima pravo da se raduje svemu što je dobro u zemlji, na čijem je čelu trenutno. Valjda je trebalo otvaranje da gleda na televiziji, kao i svi mi…..stvarno ne znam u čemu je štos. I šta je on to uradio, što nisu radili i Milošević, i Tadić, i Nikolić……i svi ostali koji su se zvali predsednici Srbije i koji su otvarali sve ono, što se za vreme njihovog mandata gradilo.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović povodom kritika opozicije u vezi s otvaranjem “Miloša Velikog”, rekla je ovih dana „da je puštanje u saobraćaj novog auto-puta Srbiji donelo ponos i sreću i da se takav uspeh ne sme pretvarati u mržnju samo zbog toga što prethodnici taj posao nisu uspeli da urade.“

Pa ono jes, mogli su ali nisu. Ili nisu mogli, a hteli su. Ili nisu ni hteli , ni mogli, ni umeli……pa im sad krivo. A ne treba da im bude. Autoput služi građanima, onim građanima u koje se kunu i zbog kojih rade sve što je u njihovoj moći, i testerom ako treba……zbog građana bi , pošto-poto i na vlast silom došli, samo da građanima bude dobro. Ili oni, možda, imaju neke svoje građane kojima „Vučićevi putevi“ nisu dobri i sve što on uradi, nije im potrebno? Ne verujem da je tako, ali tako izgleda , gledano sa strane.

Ne valja nam posao, mislim nije dobro za nas građane, ako u svemu pronalazimo razlog za kritiku. Ako od drveta ne vidimo šumu, ako se ne bavimo suštinom, vać banalnim raspravama. Ne valja nam posao jer sve to najčešće radimo bez valjanih argumenata i ličnog stava i mišljenja, bitno je da po svemu pljunemo jer je naš komšija, kolega ili partijski drug, pljunuo. Pa da mu pravimo društvo u pljuvanju. Imamo li mi mozga uopšte? Pa što ga ne koristimo ako ga imamo? Što malo ne razmislimo o svemu, pa onda pljunemo, ako je za pljuvanje? Hoće li da se crkne, ako nešto i pohvalimo? Hoće li „da se mre“ što bi rekla moja baba, ako ruku pružiš i onome, sa kim se ne slažeš, a dobro je uradio za narod?

Gore društvene mreže od komentara, rekoh. A među njima pronađoh i jedan, „nepljuvački“.

„Kada je infrastruktura u pitanju ne mogu da zamerim ovoj vlasti. Ovako nesposobni uspeli su da naptave makar nešto. Auto put ili autoput ( u daljem tekstu samo put ), kotistiće naši ljudi, smanjiće se nesreće. Meni samo nije jasno što neki mediji koji se pozivaju kao slobodni blate sve živo. Kakav je takav je, taj put će ubrzati putovanje. Tako su Južne vesti pisale za put do Pirota kako se raspada, kako je loš. Meni koji svake nedelje idem za Pirot nikad lepše, nema da se mačujem sa kamionima i turcima po putu. Tako isto i za aerodrom u Nisu, oni ga oživeli, oni ga predali. Da li je to baš legalno ili nije videće se, ali aerodrom radi.”

Tako kaže građanin koji ume da misli, i koji najbolje zna šta je za njega dobro, a šta nije. Zato, manimo se pljuvanja i mržnje…..biće na bolje, ako se okanemo ovih loših navika.

23.Avgust

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde