Naslovna Sve vesti Niš Gradonačelnik Darko Bulatović – Vratili smo 3,2 milijarde duga koji smo zatekli 

Gradonačelnik Darko Bulatović – Vratili smo 3,2 milijarde duga koji smo zatekli 

216
0
PODELI

U izveštaju o radu Gradskog veća na današnjoj sednici Skupštine grada Niša Darko Bulatović, gradonačelnik  je kao najveći uspeh koji je postignut u pretthodnom periodu  stabilizacija  finansija.

„ Stabilizacija javnih finansija je veoma bitna za život svakog Nišlije, za perspektivu, za budućnost. Mi smo uspeli da stabilizijemo javne finansije koje su mučile naš grad poslednjih 25 godina. Od stabilizacije javnih finansija zavisi izgradnja saobraćajnica, rekonstrukcija bulevara, ulica, vodovodne mreže, kanalizacione mreže,svega onoga što je u opisu o delokrugu rada Gradskog veća. Ukoliko su finansije stabilnije, prihodi veći, možemo više da uradimo za građane Niša.”

U  izveštaju o radu Gradskog veća Bulatović je skrenuo pažnju na povećanje zaposlenosti u Nišu , smanjenje broja nezaposlenih, povećanje broja preduzeća , preduzetnika, gostiju, tutista, podršku države, „ogromna sredstva koja država izdvaja za razvoj grada, nove fabrike.

Bulatović se osvrnuo i na činjenicu da Grad plaća penale zbog toga što su se nekada  u Nišu gradile ulice, a da se pritom nisu poštovale zakonske norme.

„ Od 2014. godine je počelo da se radi u skladu sa zakonom, nakon smene u Direkciji za izgradnju. Mi plaćamo ogroman novac iz budžeta Grada Niša , stotine miliona dinara odlazi na faktičku eksproprijaciju za izuzeto zemljište od pre deset i više godina. Kada u sudskim postupcima sud pošalje obaveštenje Direkciji i traži podatak kada je izgrađena  predmetna ulica zbog koje treba da platimo određenu cenu,  Direkcija danas šalje odgovor da takav podatak nemaju. To je upravo iz razloga što za sve te saobraćajnice nikada nije izdata građevinska dozvola i one ne postoje u evidenciji. Za ono što je izgrađeno pre deset godina i za šta postoji opšti rok zastarelosti, i za šta bi se pravobranilac grada i institucije mogli pozvati na rok zastarelosti, mi plaćamo velike iznose , veću cenu, kamate, troškove izvršenja i radi se o  ogromnom novcu „, rekao je Bulatović.

Kako je gradonačelnik kazao iz gradskog budžeta je do sada vraćeno „ u tišini“ 3,2 milijarde dinara.

„ Vratili smo poštujući zakon i poštujući plan, poštujući finansijsku disciplinu. To je novac za koji uopšte nismo odgovorni, niti smo mi stvorili taj dug. A za taj iznos duga koji nije „naš“ i koga smo vratili,  smo mogli  da napravimo 50 vrtića, stotine kilometara vodovodne, kanalizacione, mreže, 500 kilometara puteva i to su  značajni podaci“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde