Naslovna Sve vesti Niš Železničar predstavio novog trenera

Železničar predstavio novog trenera

77
0
PODELI

„Želja“ je na novom početku. Nišlije od danas i zvanično imaju novog trenera-Đorđa Teodorovića, koji je, na, za ovdašnje prilike, neuobičajeno zvaničan način, u prisustvu najužeg gradskog rukovodstva i uz simbolično uručenje klupske majice sa odštampanim inicijalima, predstavljen medijima.

U odsustvu predsednika Doc. dr Ljubomira Pavlovića, Teodoroviću je dobrodošlicu poželeo Dušan Jocić, generalni sekretar niškog kluba, istakavši da je Železničar angažovao stručnjaka koji je ostavio ozbiljan pečat u skandinavskom svetu, koga prati glas da je veliki radnik i čija je Metaloplastika prošle sezone, osim što je ostvarila veliki uspeh osvajanjem drugog mesta i plasmanom u SEHA ligu, igrala lep, savremen rukomet.

“Zaista sam dirnut kada jedan takav klub pozove i izađe sa ozbiljnim projektom. Našli smo se vrlo brzo, mislim da je moj razgovor sa Ljubom Pavlovićem trajao pet minuta, a da smo se u svemu razumeli. Probaću da prensem svoju energiju i iskustvo na igrački kadar, pa se nadam da ova priča koju zajedno sanjamo, da će doći do nekog nivoa da svi zajedno budemo zadovoljni na kraju sezone,” istakao je 47-godišnji stručnjak u svom prvom obraćanju.

Upitan za takmičarske ambicije u predstojećoj sezoni i ocenu aktuelnog igračkog kadra, u kome, istina, postoji određeni disbalans, jer uz jednu postavu igrača koji su izneli veliki teret i u SEHA ligi, poput Kocića, Spasića, Jevtića, Milovanovića, Živkovića, Milosavljevića, Pavlovića, tu su uglavnom mladi igrači koje je Železničar u prethodnom periodu pozajmio nižerazrednim klubovima iz komšiluka novi stratetg odgovara:

“Ne poznajem ja još ekipu dovoljno dobro. Ovo je skup ljudi koji vole da pobeđuju, u svaki trening i utakmicu će ulaziti sa maksimalnom motivacijom. Naš najveći protivnik je vreme, koga imamo jako malo.”

Trener se osvrnuo da je za upoznavanje igračkog kadra potrbno više pripremnih utakmica.

“Sa druge, moramo da napravimo test i vidimo koliko su momci spremni i šta je ono što ekipa može trenutno da iznese. Već je sasvim izvesno da ćemo 24. avgusta sparingovati sa Crvenom zvezdom, postoji interesovanje organizatora turnira u Blacu da budemo učesnici. Kako vreme i prvenstvo bude odmicalo, sigurno će i ekipa delovati sve ozbiljnije i uigranije, doći do nivoa koji može biti prilično ozbiljan za srpske prilike.” poručio je Đorđe Teodorović, pre nego je zakoračio u halu i igračima poručio da moraju pod hitno da zasuku rukave.

Novom treneru dobrodošlicu su poželeli, ali i igrače pred prvi trening pozdravili gradonačelnik Darko Bulatović i resorni gradski većnik Branislav Kačar.

” Nova uprava, na čelu sa predsednikom Ljubom Pavlovićem, ima maksimalnu podršku, zajednička nam je vizija da prioritet budu stabliziacija finansija, škola rukometa, puna hala, da ekipa igra tako da to bude na radost sportske javnosti Niša. Đorđu Teodoroviću želim puno uspeha. Grad će biti garant finansijske stabilnosti, što smo pokazali i politikom prema ostalim klubovima, stopostotnom realizacijom gradskog budžeta, a sve se to odražava na sve bolje rezultate”-istakao je Kačar.

Prvi čovek grada Darko Bulatović je poručio:

“Samo naše prisustvo ovde pokazuje da je ovo klub od posebnog značaja za grad. Ja se nikako ne slažem da je prošla sezona bila neuspešna. Ona možda samo nije bila u skladu sa očekivanjima, ali od kluba koji se nije ni takmičio, stvorili smo klub koji igra SEHA ligu, utakmicu na jednu loptu sa prvakom Evrope Vardarom… Nastavićemo da pomažemo sport u ovoj meri, ma kolike kritike trpeli zbog toga, jer niko me ne može ubediti da ima boljeg reprezenta grada od ove mladosti. Pomoći ćemo „Želji“, koji je krenuo pravim putem. Okrenuo se struci i nauci i izbor ovog rukovodstva jedna je od najboljih sportskih odluka na nivou našeg grada poslednjih godina.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde