Naslovna Društvo “Romani fest” večeras u Domu vojske

“Romani fest” večeras u Domu vojske

41
0
PODELI

Festival romske muzike i kulture “Romani fest”, promenio je mesto održavanja i umesto u Tvđavi ,odlučeno je da se festival održi u Domu vojske.  Treći po redu “Romani fest”, počinje večeras od 20 sati uvodnim likovnim i pesničkim programom , nekon koga sledi  glavni, muzički, program.

“Nije nam cilj da prikažemo samo romsku muziku i kulturu, već da to bude saradnja većinskog i manjinskog naroda kroz kulturne sadržaje, koji nisu samo muzički”, rekao je Mile Petrović, predsednik Udruženja “Veseli Romi”, koje organizuje manifestaciju.  

Na festivalu će biti dodeljena i nagrada “Zauvek Šaban Bajramović”, a organizatori iz Udruženja “Veseli Romi” naglašavaju da će posetioci manifestacije imati priliku da uživaju u različitim, ne samo muzičkim, programima.       

Pored “likovne galerije” na otvorenom, prvog dana festivala će nastupiti pesnici iz udruženja “Čegar”, a organizatori su najavili i promociju knjige o Šabanu Bajramoviću.

Na  koncertu u sredu najavljen je veliki broj orkestara, pevača, folklornih ansambala iz različitih delova zemlje i inostranstva, među kojima će nastupiti i orkestar “Veseli Romi”.

Ulaznice za muzički program mogu se nabaviti na dan koncerta,, po ceni od 250 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde