Naslovna Sve vesti Niš Tri godine ZOO planet druženja sa decom na Nišvilu

Tri godine ZOO planet druženja sa decom na Nišvilu

195
0
PODELI

Na platou tik iznad Letnje pozornice u ograđenom prostoru sa puno zanimljiv životinja smestio se ZOO Plaben. I još se nisu ni rapakovali, tu su u popodnevnim satima, a već se čuje cika i vriska dece. Sve bi želeli da urade u istom trenutku, ali najviše ih privlače konji, jedan poni i jedna kobila. Ovi drugi koji više vole sitne životinje zabavljaju se sa njima pored kaveza.

Tu su i volonteri ZOO Planeta da im pomognu, da im ispričaju koju zanimljivu priču o životinjama, da podele sa njima ljubav prema prirodi, da ih nauče da prirodu čuvaju. A deca pristužu iz časa u čas.

„Ovo je treća godina zaredom kako ZOO Planet učestvuje na Nišvilu i nama je velika čast da smo deo ovog značajnog festivala ne samo za Niš već i za ovaj region pa i Evropu“, kaže Dušan Stojanović, predsednik ZOO Planeta. „Nama je cilj da deci koja nemaju  selo, nemaju mogućnost da odu na selo, da se upoznaju sa domaćim životinjama i zato ih stalno pozivamo, pa i sada da dođu i da se druže sa životinjama kod nas. Stalno smo u parku Sveti Sava, ali nas evo sada i ovde. I dobar je ovo spoj jer decu ucimo pravim vrednostima. Da biraju dobru muziku koju će slušati i da vole životinje i čuvaju prirodu“.

Deca vole da se druže sa životinjama, ali favorita ipak ima.

„Konji su velika  atrakcija i deca obožavaju ponija Pakija i kobilu Strelicu. Sva deca kada  ih vide dolaze do njih i već su se sprijatelji sa njima. Jahanje je korisno za decu, da  osete tu energiju koju oni nose u sebi, koja pomaže, a mnogi kažu da i leči“, dodaje Dušan.

Sav  prilog od karata za jahanje koja  ide ZOO Planetu kako nabavili hrenu, popravili neki objekat u kome životinje borave i  slično.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde