Naslovna Kultura Otvorena je Ulica oldtajmera u niškoj Tvrđavi

Otvorena je Ulica oldtajmera u niškoj Tvrđavi

133
0
PODELI

Međunarodni susret ljubitelja i vlasnika istorijskih vozila Niš 2019. biće održan u petak 9. i subotu 10. avgusta, u dve programske celine „IV Nišville Oldtimers Fest“ i „VI Oldtajmer skup Niš”. Program je počeo sinoć u 18 sati dočekom gostiju, a potom je svečano otvarana  i izložba fotografija na temu “Oldtajmer” u Istorijskom arhivu. Danas organizatori dočekuju goste, a u Ulici Oldtajmera u niškoj Tvrđavi svoja mesta zauzeće će vozila koje vlasnici ljubomorno čuvaju. 

“Ove godine međunarodni susret vlasnika istorijskih vozila Niš 2019.ima dva dela.Prvi deo je 4.niški oldtajmer fest  koji se održava u Tvrđavi, a drugi je Oldtajmer skup koji se održava već šest godina I on će biti u centru grada”, kaže Nikola Vučković, predsednik Oldtajmer kluba Niš. “Broj učesnika je uvek fazor iznenađenja ali je dosta oldtajmera prijavljeno i ove godine i biće nam drago da se svi  odazovu”.

Nikola kaže da uvek ima interesovanja za ovaj skup.

“To je hobi, ali je to, pre svega, ljubav prema starim automobilima koji se više ne proizvode, a koji imaju svoju istoriji, svoju priču”, dodaje Nikola. “Ljudi koji imaju oldtajmere uvek se potrude da njihovi automobili bulu što lepši”.

Nišlije će oldtajmere danas videti kada krenu od niške Tvrđave ka Čegru, a potom od 16 sati i u centru grada.

“Danas u 18,45 sati počinje drugi deo programa u Tvrđavi  „Nišville Oldtimers Fest 2019“. Planirano je i drugo izložbeno veče, a potom i dodela plakata i zahvalnica učesnicima manifestacije”, kaže Nikola.

“Nišville Oldtimers Fest” pokrenut je 2016. godine. Predvodi ih Nikola Vučković, ispred Fejsbuk zajednice “OLDTIMERS Group”. Program se održava u centralnom delu Tvrđave, u takozvanoj  “Ulici oldtajmera” i ove godine se održava četvrti put zaredom.

Sa druge strane, “Oldtajmer skup Niš”, pokrenut je 2013. godine. Program ove manifestacije, posebnog dela Nišville festivala, prvi put organizuje tim Udruženja ljubitelja istorijskih vozila – Oldtajmer klub Niš, u saradnji sa Nišville fondacijom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde