Naslovna Kultura Nastup Amerikanke Maline Moye, obeležio drugo veče Nišvil džez festivala

Nastup Amerikanke Maline Moye, obeležio drugo veče Nišvil džez festivala

185
0
PODELI

Druge večeri Nišville jazz festivala, na glavnom stejdžu najveću pažnju poesetilaca izazvao je nastup Amerikanke Maline Moye, levoruke američke gitaristkinje, pevačice i kompozitorke koja je komunicirajući sa publikom tokom svog nastupa izazvala bure aplauza.

Profesionalnu karijeru Melina Moye započela je sa nepunih 20 godina za nepunu deceniju i po stekla je reputaciju vanserijskog instrumentaliste. U svojoj muzici uspešno kombinuje džez, rok i soul muziku i kako kažu muzički stručnjaci jedinstvena je pojava na muzičkoj sceni. Jedna je od 10 najboljih gitaristkinja svih vremena po oceni magazina „Guitar Playerˮ. Jedna je od najpoznatijih gitarskih brendova “Fender” . Proslavila se u muzičkom svetu tokom svoje karijere koja traje nepunu deceniju ipo, ali sem zapaženog muzičkog angažobvanja ogledala se i u glumi, modi, humanitarnom radu.

Pre nje nas tupali su  Marcin Pater Trio feat. Jakub Mizeracki iz Poljske a potom  internacionalni sastav “Sun Dew” (FR/ISR/DE/AUT).

Trubač, kompozitor i producent iz Amerike Kristijan Skot nastupao je na glavnoj bini  Kao bendlider, objavio je 14 albuma i učestvovao na još dvadesetak. Dva puta je dobio najprestižniju evropsku muzičku nagradu “Edison Award” (2010. i 2012.) i dva puta bio nominovan za “Grammy” nagradu.

 

Posle otkazivanja nastupa Jo Mersa Marleya, zatim i nemogućnosti angažovanja sastava Morgana Heritage, a onda i još jednog otkazivanja (Horace Andy), što se sve događalo u prethodna tri dana – Nišville je kao “četvrtu sreću” organizovao nastup koji je spram rejtinga izvođača – mnogo više od “adekvatne zamene” za one koji su otkazali. Iza legendarnog sastava“Israel Vibration and Roots Radics”,  je tridesetak studijskih albuma i čak 4 albuma sa koncerata na kojima prave fantastičnu atmosferu.

Pola sata nakon ponoći nastupio je “Desy Live Band” iz Bugarske.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde