Naslovna ŠTO da ne KAŽEM ŠTO DA NE KAŽEM – SLEPI KOD OČIJU

ŠTO DA NE KAŽEM – SLEPI KOD OČIJU

79
0
PODELI

Agencija Srna ove sedmice načela priču o trgovinii organima na Kosovu. Objavila je da je jedan od svedoka na KiM rekao da su izvađeni organi ubijenih Srba isporučivani komercijalnim letovima za Istanbul. Isporučivani su redovno od ponedeljka do srede.

Takođe, navodi Srna, u istrazi koju su povodom trgovine organima vodili istražitelji Unmika, svedok, koji je označen slovom “P”, potvrdio je “saznanja” da je većina članova klana braće Ramuša i Dauta Haradinaja i Naima Maljokua živela u oblasti Tropoje u Albaniji.

Braća Haradinaj, posebno Daut, imaju veoma dobre veze na Bliskom istoku i u Turskoj. Mnogi islamski fundamentalisti su se terorističkoj OVK upravo pridružili u bazama Tropoja i Kukeš, pre i i toku rata na poziv braće Haradinaj, navodi se u Izveštaju sa oznakom “strogo poverljivo” šefa Misije za istrage zločina iz Skoplja i Prištine Emona Smita.

Tako je otvoren dosije “Haradinaj – trgovac organima”.

“Ubij me, molim te! Ubij me na licu mesta. Neću da budem isečen na komade!”, molio je srpski mladić kosovskog Albanca. Mladić i mlađa žena, Srpkinja. Albanac svedoči da su bili preplašeni. Njihovi organi tog dana su izvađeni. Svedok Albanac kaže: “Sve što je vredelo”. Organi su prodati. Lovljeni su po Metohiji, mladi od oko 20 do najviše 45 godina. Trebalo je da naoko budu zdravi, vitalni.”

“Doktor Đamil je pitao da li su Srbi tučeni… Gde nas vodite, pitao je oteti Srbin. U Albaniju da sečete drva, odgovorio je bivši UČK borac. Znali su da ne govori istinu… Iskasapljena tela Srba, muškaraca i žena po vađenju organa zakopavana su nekoliko metara od kuće južno od Burelja ili na malom seoskom groblju. Po dva tela u jednu rupu.”

“Srbima vadili bubrege pa ih ubijali . Najveća isporuka je bila kada su “radili” petoro Srba u danu. Taj dan zarađeno je bogatstvo.Srbi su služili za rezervne delove”.

Albanci su zločin nazivali poslom. I stvarno je to njima bio posao u kojem su zarađivali basnoslovne sume.

Ništa se nije moglo uraditi na južnom Kosovu ako tu nisu dva klana iz Peći i Prizrena. Ništa što je vezano za organizovani kriminal nije moglo bez njih. Daut Haradinaj i Naim Maljoku su bili lično zaduženi za Peć i Đakovicu sve do Junika. Maljoku je veoma moćan i skoro izjednačen partner s Ramušem. On je finansirao i donosio mnogo oružja pre i za vreme rata. Mnogo involviran i u trgovinu narkoticima – navodi svedok koji je davao iskaz za UN, a prenosi Srna.

I tako…..prvo budes terorista, pa trgovac ljudskim organima, pa premijer, pa važan čovek u kosovskoj vlasti, pa bitan faktor u međunarodnim pregovorima, pa presudna ličnost u razgovorima sa Srbijom. Bivaš čovek koji Srbiji uvodi takse na robu i kojem međunarodna zajednica, navodno, ne može da stane na put.

Haradinaj je pre izvesnog vremena ponovo pozvan u Hag. Po treći put, jer u prva dva pokušaja da se dokaže da je činio zločine, pokušaji su propali. Sve je bilo nedokažljivo, iako je čisto ko suza. Zločincu su data krila, ko što mu je neko davao krila kada se je bavio trgovinom ljudskim organima. Taj, ko je žmurio kada je Haradinajeva “ družina” iskasapljene Srbe prevozila iz jednog mesta u drugo, i uzimala im kako kažu “rezervne delove”- taj neko žmuri i sada.

A mi, ovde u Srbiji, krivimo Vučića i bacamo na njega drvlje i kamenje kako će prodati Kosovo, kako ne ume da razgovara i pregovara, kako je izdajica……Za početak – neko treba da ima srce da razgovara sa “ovakvima”, a onda da ima snage da glumi pred onima koji sve znaju, a prave se blesavi. I koriste nas kao monetu za potkusurivanje, stalno nam stavljajući prst u oko i izjednačavajući nas u pregovorima, ne sa zločincima, nego sa monstrumima.

Kako će se ova priča završiti, videćemo. Kako teče, vidimo. I sve nam je badava dok se oni prave slepi kod očiju.

4.Avgust

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde