Naslovna Društvo Završen je put do Vizotorskog centra i Cerjanske pećine

Završen je put do Vizotorskog centra i Cerjanske pećine

83
0
PODELI

Vizitorski centar kod Cerjanske pećine zvanično je otvoren maja, a sada se privode kraju i radovi na poslednjih 300 metara puta koji vodi do lokaliteta. To će u velikoj meri olakšati dolazak turista, speleologa, ali sve zainteresovane i zaljubljenike u prirodu. Urađeno je i autobusko stajalište.

“Put do Vizitorskog centra sada je pri kraju.  Nema stajanja, radi se na svim lokacijama bez obzira da li je selo, naselje ili grad i tako će biti i u budućnosti”, poručio je prilikom obilaska završnih radova, gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Ukupno osamnaest kilometara puta, koliko je urađeno, vodi posetioce do Vizitorskog centra,na čije se otvaranje čekalo osam meseci koliko je trajala njegova izgradnja.

 

 

Bratimir Vaslijević, predsednik opštine Pantelej na čijoj se teritoriji nalazi kompleks, takođe je prisustvovao radovima.

“ Nedostajaći deo puta dužine od 300 metara sada je gotov, kao i okretnica za autobus i parkiralište ispred Vizitorskog centra. Slobodno možemo da pozovemo turiste, da dođu i posete Cerjansku pećinu bez problema”, kazao je predsednik opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević.

Vizitorski centar je zajednički projektat Turističke organizacije Niš, Grada Sofije i udruženja „Love and Light“ iz Montane u Bugarskoj, a realizovan je  u okviru „Interrerg“ IPA programa, prekogranične saradnje Srbije i Bugarske. Cerjanska pećina je prirodno blago i nalazi se na 15 kilometra od centra Niša.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde