Naslovna Sve vesti Niš Podrška za 22 izbegličke i raseljene porodice

Podrška za 22 izbegličke i raseljene porodice

126
0
PODELI

Grad Niš je na jučerašnjoj sednici Gradskog veća podržao projekat humanitarne organizacije „Božur“, kojim je predviđeno da se izbegličkim porodicama koje žive na teritoriji Grada Niša,  pomogne sredstvima za pokretanje ili održavanje svog posla, kako bi obezbedile ili poboljšale svoju egzistenciju.

Ovim projektom podrške pod nazivom “Integrisana podrška za raseljena lica i izbeglice u Bosni i i Hercegovini , Srbiji i Crnoj Gori” 22 raseljene i izbegličke porodice dobiće po 1. 200 dolara u dinarskoj protivvrednosti za započinjanje posla.

Kako je rekla Mirjana Popović, sekretar Sekretarijata za dečiju i socijalnu zaštitu, cilj je da se izbegla i interno raseljena lica uspešno vrate ili integrišu u svoje opštine kroz podršku Grada. Biće im dodeljena pomoć za proširenje njihovih aktivnosti  dohodovne delatnosti.

Ovakav vid aktivnosti Grad je i do sada sprovodio preko Komesarijata za izbeglice. “Božur” je nova humanitarna organizacija i prema objašnjenju Popovićeve Grad Niš je prihvatio rešenje da sufinansira ovaj projekat.

Ukupna vrednost projekta je 26.400 dolara sa PDV-om.

“Grad Niš će učestvovati sa 10 posto u projektu , to je 2.400 dolara i svako domaćinstvo dobiće 1200 dolara u dinarskoj protivvrednost na dan dodele novca. Komesarijat za izbeglice je već napravio procenu tih porodica, na osnovu podataka u njihovim aplikacijama”, dodala je Popovićeva.

Ovim projektom se stvaraju uslovi da se ove porodice osamostale i zarađuju za život.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde