Naslovna Društvo Filmski predah -Projekcija kratkih filmova iz Austrije u Nišu

Filmski predah -Projekcija kratkih filmova iz Austrije u Nišu

71
0
PODELI

Nakon uspešno završenog Festivala evropskog filma EU info kutak u Nišu u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom organizuje projekciju kratkih austrijskih filmova.

„Prijatno letnje vreme pruža nam priliku da pod vedrim nebom, uživamo u ostvarenjima austrijske produkcije. Kratki filmovi biće prikazani u sredu 24. jula od 20:30h u kafiću „Hush Hush u ulici Generala Tranijea u Nišu“ kažu organizatori

Publika u Nišu moći će da vidi izbor kratkih filmova “Österreichische Kurzfilmschau” Austrijske filmske akademije.Pregledom su obuhvaćeni filmovi koji su nominovani ili su dobili austrijsku filmsku nagradu za najbolji kratki film.

Na repertoaru je ukupno pet kratkih filmova: eksperimentalni, kratki igrani i animirani.

Tokom 2019. godine, odabrani filmovi iz ovog programa putovaće kroz Srbiju i biti prikazivani u prostorima organizacija sa kojima Austrijski kulturni forum ima saradnju. Cilj programa je da međunarodnoj publici prikaže raznolikost austrijskog filma sa posebnim osvrtom na autore mlađe generacije.

Ulaz na projekciju filmova koji će biti prikazani u kafiću „Hush hush“ je besplatan, ali je iz organizacionih razloga potrebno najaviti prisustvo na officenis@euinfo.rs ili 018/254-461, najkasnije do 24. jula u 15 sati. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde