Naslovna Sve vesti Bela Palanka Mnoge probleme rešavamo zahvaljujući saradnji sa ministartsvima

Mnoge probleme rešavamo zahvaljujući saradnji sa ministartsvima

140
0
PODELI

,,Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da smo na dobrom putu da mnoge započete projekte brzo završimo. Kao načelnika Nišavskog upravnog okruga raduje me da smo ove nedelje dočekali prvi avion Er Srbije na niški aerodrom i da je država potvrdila svoju tvrdnju da će prebacivanjem sedišta Er Srbije iz Beograda u Niš nastaviti ulaganje u aerodrom u Nišu i nastaviti razvoj aviosaobraćaja u ovom delu Srbije”, kazala je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski na sastanku sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, profesoricom dr Zoranom Mihajlović, državnim sekretarima, pomoćnicima i savetnicima u Ministarstvu tokom obilaska i boravka na istočnom kraku Koridora 10. Sastanku sa potpredsednicom Vlade prisustvovali su načelnici nekoliko Okruga, razgovaralo se o prioritetnim projektima jedinica lokalnih samouprava.

Sotirovski je dodala da je u toku i eksproprijacija zemljišta za budući autoput od Niša do Merdara i da sve ide zadovoljavjućom dinamikom. Istakla je i da se uveliko radi put od Aleksinca do Sokobanje, ali i da je rekonstrukcija Malčanske petlje do Knjaževačke ulice značajna za putnike koji dolaze iz pravca Svrljiga.

Načelnica Dragana Sotirovski je kod direktora ,,Puteva Srbije” insistirala na što hitnijoj rekonstrukciji državnog puta za Gadžin Han kod Taskovića, državnog puta od Gadžinog Hana ka Jablaničkom okrugu, kao i završetak započete rekonstrukcije takozvanog starog autoputa ka Doljevcu.

“Važan je što hitniji završetak heliodroma u krugu Kliničkog centra, ali da Niš jednog dana ima helikopter koji je od posebnog značaja zbog blizine Koridora 10”, istakla je načelnica Sotirovski.

Direktorka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Mirjana Čizmarov istakla je da je Direktorat spreman da donira deo sredstava za kupovinu helikoptera.

Od ostalih problema na teritoriji Nišavskog okruga, načelnica je izdvojila bezbednost mostova, rešavanje seoskih vodovoda, problema Banje Topilo, kao i dvadesetogodišnji problem 44 porodice čije su kuće srušene u bombardovanju.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dr Zorana Mihajlović je navela da su svi postignuti rezultati urađeni zajedno sa načelnicima okruga.

“Vlada Republike Srbije započinje novi investicioni ciklus u vrednosti preko 10 milijardi evra vezan za transportnu infrastrukturu i izgradnju novih autoputeva, brzih pruga. Ministarstvo će u narednom periodu boraviti u Okruzima i još efikasnije raditi na terenu i na realizaciji projekata”, naglasila je dr Zorana Mihajlović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde