Naslovna Društvo Tim mladih fizičara iz Srbije na takmičenju u Poljskoj osvojio treće mesto

Tim mladih fizičara iz Srbije na takmičenju u Poljskoj osvojio treće mesto

122
0
PODELI

Mladi fizičari iz Srbije osvojili su treće mesto i bronzanu medalju na svetskom takmičenju iz fizike koje se održava u Poljskoj od 6. do 13. juna. U timu mladih fizičara iz Srbije koji su još jednom pokazali da stoje rame uz rame sa vršnjacima iz sveta, a da  od mnogih mogu i više bolje nalazili su se i učenici Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu.

Tim iz Srbije je na ovom takmičenju bio bolji od dvadestek timova koji su se takmičili, a kako kažu iz Društva za promociju i popularizaciju nauke, a prenose beogradski mediji,  bili su bolji i od timova iz Rusije, SAD-a, Velike Britanije.

Do trećeg mesta i bronzanih medalja u Poljskoj stigli su članovi srpskog tima Aleksandra Petković, Dušan Igić i Vojin Ivković, učenici Gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša, Gaja Brakus iz Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada, kao i Miloš Petrašinović, učenik Gimnazije “Vuk Karadžić” iz Trstenika. Oni su za ovo takmičenje izabrani nakon Državnog takmičenja u fizici.

Bronzane medalje koje su osvojili srpski gimnazijalci  još su blistavije ako se ima u vidu da su oni prvi srpski tim koji je na ovom prsetižnom svetskom takmičenju iz fizike koje se održava već 30 godina osvojio medalje.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde