Naslovna Društvo Nove mašine daju efekat – Niš čist grad, kako u centru ,...

Nove mašine daju efekat – Niš čist grad, kako u centru , tako i na periferiji

294
0
PODELI

Niš JKP „Mediana“ je početkom godine nabavila novu opremu za čišćenje grada. U jednoj nabavci obezbeđena su pet kamiona kipera, pet autosmećara i sedam čistilica – veće sa 4 i više kubika i manje koje su multifunkcionalne i mogu da se koriste i zimi, jer imaju svoje male raonike i posipače.

Tada su iz JKP “Medijana” obećali da će grad biti čistiji, i da će nove mašine svakodnevno čistiti ulice i trotoare i čistiti one krajeve u kojima ulice nisu čišćene, a da će stanovnici Niške Banje, Novog Sela i Donje Vrežine će imati redovno čišćenje ovim mašinama u svom kraju.

Saša Matić foto:GP018

“Od kada su nabavljene četiri velike i tri male čistilice ušle su u gotovo sve ulice u gradu što je i bio cilj njihove nabavke. Čistilice su sada redovna i svekodnevna pojava i na periferiji “. kaže Saša Matić rukovodilac u JKP “Medijana”

Nove čistilice rade u tri smene, a jedna čistilica može u toku dana da počisti tridesetak ulica. Reoni su raspoređeni tako da se preko dana pretežno čiste ulice na periferiji, a noću centar grada.

“ Cilj nam je da se svaka ulica tretira jednom nedeljno”, objašnjava Matić.

“Građani nam se stalno javljaju, naročito iz prigradskih naselja kao što su naselja 9 maj, Suvi do, Branko Bjegović. I zahvalni su jer u tim naseljima do sad nije postojao režim redovnog održavanja, a sada sami vide da sa novim čistilicama to funkcioniše na dobar način”, navodi Matić.

JKP „Mediana“ je nabavila i tri velika ulična usisivača koji su raspoređeni  na trgu Kralja Milana, Obrenovićevoj, na Keju kod amfiteatra i u Niškoj Banji.

“Ovi usisivači su dosta efikasni, smanjuju potrebu za radnom snagom i poboljšavaju uslugu na zadovoljstvo naših sugrađana”, zaključuje saša Matić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde