Naslovna Društvo Na Panteleju otvoren “3×3” Humanitarni turnir

Na Panteleju otvoren “3×3” Humanitarni turnir

313
0
PODELI

Kao deo kontinuiranih aktivnosti, pod usvojenim sloganom po kome je već godinama prepoznatljiva kao „Opština najbolje košarke“, Gradska opština Pantelej uz podršku Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaškog saveza Grada Niša, Kancelarije za mlade Grada Niša i donatora iz reda društveno odgovornih kompanija koje posluju na niškom području, po četvrti put zaredom organizuje Humanitarni turnir u basketu „3×3“. Ove godine Humanitarni turnir 3×3 je dobio dobio međunarodni karakter jer na turniru učestvuju i ekipe iz Turske, Crne Gore i Makedonije.

Turnir 3×3 koji je danas otvorio predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević, dodatno je oplemenjen učešćem ekipa Saveza košarkaša u kolicima Srbije.

“Četvrti put za redom gradska opština Pantelej, opština najbolje košarke organizuje ovu manifestaciju koja je humanitarnog karaktera”, kazao je Bratimir Vasiljević.

foto: GP018

“Novac od kotizacije namenjen je NURDOR-u jer smatramo  da je njima najpotrebniji novac kako bi se uz pomoć svih nas poboljšali uslovi lečenja najmlađih pacijenata koji boluju od najtežih bolesti”.

Vasiljević je dodao da je želja svih u GO Pantelej da sporta bude što više id a sportom budu obuhvaćeni građani različite životne dobi, ali i različitih kategorija.

“Na ovaj način mlade učimo zdravim stilovima života, pomeramo ih sa mesta na kojima ne bi smeli da budu i gde ima previše izazozava za njih i vratimo ih na sportske terene. Mada sa skromnim budžetom mi se stalno trudimo da mlade  okupimo na sportskim terenima”, dodao je Vasiljević.

On je dodao da je GO Pantelej ove godine  u budžetu izdvojila preko 4 miliona za sport.

Turnir se igra na posebno opremljenom terenu koji je postavljen na javnom prostoru ispred zgrade Gradske opštine Pantelej.

“Ove godine imamo rekordan broj prijavljenih ekipa, trideset, 16 su u seniorskoj kategoriji, tri seniorske ekipe  u ženskoj kategoriji, šest ekipa  u kategoriji juniora. Ove godine  imamo i tu čest da nam je reprezentacija Srbije košarke u kolicima gost na turniru i oni će se, takođe, takmičiti. Biće pet ekipa u kategoriji košarke u kolicima, tri čine reprezentativci iz nacionalnog tima, a ostake ekipe su “Despot” i “Nais”, kazao je Miljan Hadžović, većnik za sport GO Pantelej.

foto: GP018

Hadžović dodaje da su još 2017. godine imali viziju da turnirom obuhvate sve kategorije stanovništa.

“Te godine smo počeli da radimo sa profesorom dr Markom Aleksandrovićem sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, košarku u kolicima. Tada smo samo osnovali klub za košarku u kolicima. U međuvremenu smo radili na tome da klub dobije neophodnu opremu, odnosno kolica koja su izuzetno skupa, a evo sada sun a našem turniru. To  nam je posebno drago jer sa nama počinje drugi deo njihovih priprema koje će nastaviti u Knjaževcu da bi od 29.jula do 4. avgusta  bili na  Evropskom prvenstvu u Sofiji gde nastupaju u diviziji C”, istako je Hadžović.

Dr  Miodrag Kocić, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu je dodao da mu je drago da su ljudi iz opštine Pantelej prepoznali značaj fizičkog vežbanja kroz organizovana takmičenja i igru.

“Opština Pantelej je prva u Nišu i regionu koja je počela da organizuje ovakva takmičenja, a posebnu  dimneziju ovom takmičenju daje učepće košarkaša u kolicima. Fakultet sporta  i fizičkog vaspitanja će uvek pozitivno podržavati ovakve manifestacije i kroz učešće i kroz promociju sporta”, zaključio je Kocić i dodao da na turniru učestvuju i dve ekipe Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde