Naslovna Kultura “Muzika za mir i ljubav u svetu” na Bubnju

“Muzika za mir i ljubav u svetu” na Bubnju

147
0
PODELI

Besplatan koncert na otvorenom, na amfiteatru u spomen-parku Bubanj u Nišu, održaće u nedelju, 14. jula od 21 sat. Moto ovogodišnjeg nastupa Omladinske filharmonije Naissus pod diregentskom palicom maestro Zorana Andrića je “Muzika za ljubav i mir u svetu”. Oni će izvesti Rosinijev “Stabat mater”. Osim članova Omladinske filharmonije, nastupiće i hor Beogradski solisti, kao i specijalni gosti, sopran Sanja Kerekez, mecosopran Nataša Rašić, tenor Paolo Atogoneti i bas Federiko Beneti. Njih je u Gradskoj kući ugostila gradska većnica resorno zadužena za kulturu Jelena Mitrovski.

Organizator koncerta je maestro Zoran Andić i Omladinska filharmonija Naissus, a pokrovitelj je grad Niš.

“Ovakve muzičke manifestacije su jako važne za naš grad i mi uvek želimo da pomognemo kada se radi o njihovom organizovanju”, kazala je Jelena Mitrovski. “Koncert na Bubnju postaje već tradicionalan i privlači pažnju kako publike koja ga isčekuje, tako i javnosti uopšte. Danas smo ugostili soliste koncerta iz zemlje i inostranstva. Trdudićemo se da podržimo ovakve događaja id a ih u gradu bude što više za dobrobit svih građana”.

Koncert na Bubnju je gotovo jedinstven muzički spektakl, a gosti koji će se sada predstaviti publici čine ga još jedinstvenijim.

“Sada sam drugi put u Nišu jer sam već pevao u ovom gradu na Novogodišnjem koncertu. U Nišu je prelepo i veliko mi je zadovoljstvo što jedno ovako veliko i zahtevno delo izvodimo u ovom gradu sa maestrom Andrićem. Izvodimo Rosinijevo delo “Stabat mater” koje posebno zahtevno za tenora tako da se nadam da će publika doći u velikom broju i podržati mi”, kaže Paolo Atogoneti iz Italije.
Iz Italije dolazi i bas Federiko Beneti.

“Program koji izvodimo je vrlo prikladan za mesto na kome ćemo nastupati. Ako se ne varam libreto za ovo delo je napisano sto godina pre same opera, ali je Rosini smatrao da je tekst interesantan i odradio ga je u kasnijem periodu svog stvaralaštva. Meni je izuzetna čast što mogu da budem deo jednog ovakvog spektakla”, kazao je Federiko Beneti.

Za sve koji žele da prisustvuju koncertu organizovan je besplatan prevoz sa Trga kralja Aleksandra od 20 sati. Koncert je besplatan za sve, a ulaznice će se deliti u Forum šoping centar.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde