Naslovna Društvo Nekoliko javnih česama bez slavina , GO Medijana popravila sve česme pre...

Nekoliko javnih česama bez slavina , GO Medijana popravila sve česme pre sezone

78
0
PODELI

Mada su sve česme pre početka letnje sezone pregledane, popravljene i dovedene do upotrebnog stanja, neke od njih već posle nekoliko dana ostanu bez slavina, kaže Saša Markišić, načelnik opštinske uprave GO Medijana. To je problem sa kojim se i ovog leta nose u ovoj gradskoj opštini.Na gubitku su i građani koji u vrelim letnjim danima na ovim česmama mogu  da se rashlade, ali i opština jer zbog toga što voda curi 24 sata njihovi računi za vodu su veći i za nekoliko stotina hiljada dinara, dodaje Markišić.

“Gradska opština Medijana popravila je sve javne česme koje se nalaze na njenoj teritoriji pre nego su počele tropske vrućine, svesni situacije da su one jedino mesto na kome sugrađani mogu da se rashlade u ove vrele dane,” kaže Saša Markišić.

“Mada su sve česme pre početka letnje sezone pregledane i dovedene do upotrebnog stanja, neke od njih  su već posle nekoliko dana ostale bez slavina. Česmi na Sinđelićevom trgu u parku preko pota SUD-a skinute su sve slavine”, kaže Markišić.

On dodaje da se ova vrsta vandalizma događa uglavnom noću.

“Pojačaćemo njihovu kontrolu i obilazak posebno u večernjim satima. Javne česme su javno dobro i služe za dobrobit svim građanima i otuda nam je neshvatljivo da neko to stalno uništava”, kaže Markišić.

Saša Markišić dodaje da postoje i česme koje čekaju ozbiljnije popravke. Primera radi navodi ćesmu u parku Svetog Save koju je gradu darivalo Kolo srpskih sestara, ali koja je dosta uništena, potom česmu na Palilulskoj rampi, a posebnu pažnju zahteva Donina česma koja se nalazi kod Saborne crkve u Episkopskoj ulici. Slična je situacija i da “pužem” u parku Čair čija je popravka dodatno otežana zbog mozaika koji je ugrađen u česmu, ali će se svakako raditi i ona.

“Gradska opština Medijana je u svom budžetu opredelila sredstva koja koristimo za popravku javnih česama, ali kada se radi o pomenutim česmama  one se ne nalaze na spisku za redovno održavanje, a i kvarovi su na cevima za dovod vode ispod zemlje što zahteva ozbiljnije popravke”, kaže Markišić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde