Naslovna Društvo Grad se uključio u rešavanje problema sa strujom u Tržnom centru “Gorča...

Grad se uključio u rešavanje problema sa strujom u Tržnom centru “Gorča -Podzemni prolaz”

220
0
PODELI

Vlasnici lokala i trgovci iz Podzemnog prolaza tržnog  centra pre dva dana izašli su ispred Gradske kuće i od gradske vlasti tražili da im se reši problem zbog koga ne rade klime u ovom tržnom centru.  Ovaj problem, kako kažu trgovci, imaju mnogo godina unazad ali od prošle godine je intenziviran , uprkos tome što redovno plaćaju struju a  platili su i sve neophodne takse i dažbine za novi strujomer. Staro brojilo koje se vodilo na firmu Nišprojekt, a na koji su bili priključeni lokali, je isključen ). Lokalima nije dozvoljeno da dobiju napon za rashladne uređaje, tako da klime ne rade i pored visokih temperatura.

Predstavnike trgovaca primio  je gradski većnik Bata Vučković i nakon razgovora rukovodstvo Grada krenulo je u razrešavanje ovog višedecenijskog problema. Juče su imali sastanak sa predstavnicima EPS-a, a danas bi trebalo da se sastanu sa predstavnicima Katastra kako bi sutra, na sastanku sa građanima imali precizniju sliku šta sve treba uraditi da bi se ovaj problem rešio.

Predsednik Udruženja podzemni prolaz Bratislav Đorđević, rekao je da je osnovni problem to što lokali nisu povezani na brojilo za rashladne uređaje, uprkos činjenici što su pripremili sve papire i platili takse više do pola miliona dinara.

Kako objašnjava gradski većnik Bata Vučković rešenje problema nije jednostavno, ali će Grad Niš nastojati da se problem reši.

 „Treba rešavati problem sa EPS- om. Ovde ne rade klime, niti pumpe za prepumpavanje vode. To je dugogodišnji, višedecenijski problem koji datira još iz vremena kada su kupovani lokali od „Niš projekta“ koji je odavno u stečaju. Još tada, kada su kupovani lokali, mnogi odnosi su stali neraščišćeni.

U toku jučerašnjeg dana rukovodstvo grada imalo je sastanak sa EPS- om.

„Grad pokušava da obezbedi brojilo i da podzeni prolaz ima tretman uličnog osvetljenja, kao javna površina. Ali, mnogo toga treba uraditi da bi se do toga rešenja došlo. Danas imamo sastanak u Katastru, kako bi se videlo da li je to pravno izvodljivo. Grad želi da pomogne ali mora da se poštuju zakonki okviri i mogućnosti. Kada bi se omogućilo postavljanje takvog brojila onda bi Grad preuzeo obavezu održavanja rasvete u podzemnom prolazu i crpnih pumpi“, objašnjava Bata Vučković.

Naredni sastanak je zakazan za petak i tada će se više znati šta je urađeno u Katastru i da li je rešenje problema na vidiku.

U otvom tržnom centru ima oko 350 lokala i zapošljeno je  oko 1.000 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde