Naslovna Kultura “Dođi na AMFI” ove godine od 18. do 20 jula

“Dođi na AMFI” ove godine od 18. do 20 jula

120
0
PODELI

“Dođi na Amfi” ,  manifestacija koja promoviše takozvanu ulićnu kulturu, ove godine se po osmi put održava i Nišu 18, 19. i 20. jula. U Klubu za osnaživanje mladih 018,  koji je organizator ove namifestacije ističu da je jedan od glavnih ciljeva  podrška mladim i talentovanim ljudima – reperima, grafiterima, plesačima i zaljubljenicima u basket.

Kako kaže Nikola Božinović iz Kluba za osnaživanje mladih 018 akciju ove godine organizuje sa partnerima iz regiona i Evrope i doći će učesnici iz Češke, Poljske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore i sa niškim Francuskim Institutom.

Nikola Božinović

 

“Učesnici će biti u Nišu već od 17. jula. Festivalske večeri su 19. i 20. a 18. jula biće upoznavanja,  master klasovi i  radionice za grafite, fotografije koje će biti organizovane u okviru festivala. Radovi mladih umetnika biće izloženi kroz festival”.

“Projekat će uključiti različite elemente hip hop kulture – rep muziku, grafite, hip hop dance, video i fotografiju”.

Božinović potvrđuje da je ovogodišnji ”Amfi” praćen bogatim muzičkim i plesnim programom. Biće organizovan  basket jedan na jedan i takmičenje u hip – hop plesu, a crtanje grafita i fristajl će ove godine biti revijalni.

“Imamo mnogo gostiju i želimo da im omogućimo da se prestave i crtaju. To su mladi ljudi koji se povezuju kroz umetnost  koji ruše predrasude, stereotipe i i pokazju kako kultura i umetnost mogu da povezuju mlade u regionu”, objašnjava Nikola Božinović.

Najavljeno je i da će i ove godine nastupiti hip-hop izvođači – 19. jula   Demonio, Furio ĐuntaMali Mire i Fox, dok je za sutradan planirano da nastupe Bad copy, Struka, Kendi, Papi Jaaz, Sick Prime, Igra, Grzi i Meta.

Pokrovitelji  ovogodišnjeg “Amfija” su International Visegrad Fund i Western Balkans Fund a nadaju se i podršci Grada Niša, koji je godinama ranije podržavao ovu manifestaciju.

Program počinje u 18 sati.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde