Naslovna Sve vesti Niš Održan turnir “Borci za borce – Oko sokolovo 2019”

Održan turnir “Borci za borce – Oko sokolovo 2019”

95
0
PODELI

Minulog vikenda, u subotu 29. i 30. juna  na sportskim terenima OŠ Dušan Radović i u sali MK Čair održan je prvi Vidovdanski humanitarni sportski turnir “Borci za borce – Oko sokolovo 2019.”

Sportski turnir humanitarnog karaktera organizovalo je udruženje Jedinstveni gvozdeni puk iz Niša. Takmičilo se 70 takmičara u 4 sportske discipline: odbojci,malom fudbalu,košarci i šahu.

“Ovaj turnir je jedan je od najznačajnijih projekata udruženja boraca Jedinstveni gvozdeni puk ove godine. Turnir je bio otvoren za sve one koji su želeli da kroz fer plej igru pokažu svoje veštine i sposobnosti u sportu, kao i za one koji žele da podrže humanitarni karakter projekta,” naglasili su organizatori.

Prikupljen je novac od kotizacija i donacija i biće upotrebljen za organizaciju turnira i za pomoć 10 socijalno najugroženijim porodicama boraca učesnicima ratnih dešavanja 1990 do 1999.godine, kao i za pomoć i podršku ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “MARA” Niš.

Ovom prilikom se zahvaljujemo takmičarima koji su učestvovali na turniru.Pobednike turnira smo nagradili diplomama.

Organizaciju turnira su pomogli Gradska opština Medijana, Opštine Merošina, Sportski savez Niša, Odbojkaški savez Niša i klubovi, Šahovski savez Niša, predstavnici Vojske Srbije, javno komunalna preduzeća i privarnim i pojedinci koji su pomogli volonterski i donacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde