Naslovna Sve vesti Niš Niški MMA borac Aleksandar Stojčić osvojio pojas Pro Lige

Niški MMA borac Aleksandar Stojčić osvojio pojas Pro Lige

152
0
PODELI

Niški MMA borac, Aleksandar Stojčić izašao je kao pobednik u svojoj desetoj profesionalnoj borbi sa Živkom Stojmenovim iz Bugarske. Aleksandar se u subotu borio za pojas Pro Lige u nemačkom gradu Karlsrueu u kategoriji do 77 kilograma.

“Najveca pobeda u karijeri protiv jakog protivnika iz Bugarske sa skorom od 10 pobeda i 3 poraza,” izjavio je Aleksandar.

Ovom pobedom Stojčić je stekao uslov za borbu za šampionski pojas najjače Nemačke organizacije u lakoj kategoriji do kraja godine.

“Ovo je rezultat dugogodišnjeg rada i usavršavanja, posle profesionalnih kampova po Nemačkoj, Švajcarskoj, Švedskoj, Baliu, Škotskoj očekuje se najveći izazov u karijeri, borba za naslov najboljeg borca Nemačke.”

Za ovaj meč se pripremao u Švajcarskoj sa jednim od najboljih mma boraca Evrope Jasubejem Enomotom, a poslednje tri nedelje trenirao je  u MMA klubu u Frankfurtu.

U Srbiji je ovaj sport i dalje u razvoju, dok je već godinama jedan od najpopularnijih borbenih sportova na svetu.

“MMA sport je tek u razvoju sto se tiče Balkana i Srbije, ali je sve popularniji. U Srbiji imamo nekoliko profesionalnih oragnizacija koji dovode strane borce i rade odličnu promociju za sport. Ja sam 2014. bio amaterski sampion Srbije. Od 2016. godine sam aktivan u profesionalnim vodama,”  zaključio je Aleksandar Stojčić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde