Naslovna Sve vesti Niš Igrač i treneri sa juga Srbije zadovoljili na pripremama najjače srpske selekcije...

Igrač i treneri sa juga Srbije zadovoljili na pripremama najjače srpske selekcije u košarci u kolicima

158
0
PODELI

Prvi deo priprema košarkaške reprezentacije Srbije je uspešno završen prošle sedmice u Beogradu. Slobodan Banjac, selektor reprezentacije Srbije, imao je na raspolaganju 16 igrača, a jedan od njih je bio igrač KKK „Nais“, Aleksandar Dinić.

Dinić, Hadžović i Lazić zadovoljili selektora Banjca

U stručnom štabu su bili glavni trener KKK „Nais“, Miljan Hadžović, kao i Anja Lazić, student generacije Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

„Aleksandar Dinić je divan čovek i veliki radnik. Napredovao je tokom priprema. Kod njega smo se fokusirali na doterivanje tehnike vožnje kolica i izvođenja šuta. Ima veliki prostor za napredak i ako bude radio kao do sada, biće jako dobar igrač”, kaže selektor o Aleksandru Diniću.

Poseban osvrt je dat predstavnicima struke koji dolaze sa juga Srbije. Novina na ovim pripremama je činjenica da su trenere radili na oporavku igrača i prevenciji povreda.

„Učešće Miljana Hadžovića i Anje Lazić, pored Mladena Pajevića su
učinili da ove pripreme organizaciono budu jako blizu pripremama najjačih evropskih selekcija. Zahvaljujući njima, igrači su imali brži oporavak, nije bilo povreda, a mogla je da se vrši senzitivnija homogenizacija grupa. Računam na njih i za naredne pripreme”, ističe selektor Banjac.

Prisustvo Aleksandra Dinića na minulim pripremama je prvo nekog košarkaša u kolicima sa prostora Južne Srbije.

„Kada sam pred prvi trening na pripremama obukao dres reprezentacije, mislio sam da sanjam. Osećaj koji do tada nisam doživeo. Po povratku sa priprema trudiću se da još jače da treniram kako bi najdraži dres ponovo obukao. Predstoji mi
naporan rad”, dodaje Aleksandar Dinić, naglasivši da je od starijih i iskusnijih reprezentativaca primljen najbolje moguće i da su kao jedna velika porodica.

Prema rečima selektora Banjca kod igrača mu se najviše sviđa to što nisu opterećeni nikakvim sitnicima niti velikim rezultatima,ali je ekipa i homogena.U reprezentaciji su igrači koji su igrali svetsko prvenstvo u Grčkoj, ali sa njima su i oni koji su sada prvi put obukli državni dres.

“Kada smo se prvi put sreli, rekao sam mladim momcima, ovima koji su tek sada došli u reprezentaciju, da imaju zadatak da “izbiju stare igrače” u koje ja već imam poverenje, a njima sam kazao da je na njima da im to ne daju tako lako”, kaže
selector Banjac.

“Ključ uspeha je da se momci bore za svoju poziciju i tako napreduju. To su momci koji razumeju košarku, svako zna svoj zadatak i verujem da će se svi brzouklopiti i ispuniti sva moja očekivanja”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde