Naslovna Društvo Zbog zloupotrebe položaja uhapšeni bivši direktori Jugoterma i MDS Inžinjering-a

Zbog zloupotrebe položaja uhapšeni bivši direktori Jugoterma i MDS Inžinjering-a

332
0
PODELI
ilustracija / foto: MUP

U akcijama niške policije i Poreske policije su uhapšeno je 28 osoba, a protiv 8 osoba su podnete krivične prijave pod sumnjom da su umešani u finansijski kriminal.

Niška policija je  po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila je A. P. (1976), bivše odgovorno lice “AD Jugoterm” Merošina i agencije “SAA Consalting” i S. T. (1986), bivše odgovorno lice “AD Jugoterm” Merošina.

Uhapšeni  su i njihovi saradnici S. R. (1965) i D. M. (1966), kao i I. Đ. (1974), bivše odgovorno lice u AD „Jugoterm“ AD Merošina, dok su protiv šezdesetdvogodišnjeg muškarca, odgovornog lica preduzeća „Di-cappo-dies“ DOO i „Ti-rex“ DOO, koji se već nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Oni se terete da su od 1. aprila 2014. do 31. decembra 2017. godine, na osnovu fiktivne dokumentacije sredstvima AD „Jugoterm“ Merošina pribavili robu i novac, a zatim ih prebacivali na privredno društvo “SAA Consalting” Beograd. Na taj način su AD „Jugotermu“ pričinili materijalnu štetu, i pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 61.529.212 dinara.

U istoj akciji su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su D. M. (1971), odgovorno lice privrednog društva „MDS INŽENjERING“ d.o.o. Niš, V. P. (1959), radnika Direkcije za izgradnju Grada Niša, kao i N. M. (1951), odgovornog izvođača radova hidrogradnje, zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv dvadesetosmogodišnjeg muškarca, odgovornog lica privrednog društva „Šoki plus“ d.o.o. Belotinac, i dvadesetjednogodišnjeg muškarca, odgovornog lica preduzetničke radnje za izvođenje zemljanih radova i transport „Dača trans“ Jelašnica, SO Niš.

Osumnjičeni se terete da su krajem 2017. i početkom 2018. godine prilikom realizacije Ugovora o izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u Nišu koristili jeftinije materijale lošijeg kvaliteta od onih koji su predviđeni ugovorom, a od Grada Niša naplaćivali radove po ugovorenim cenama.

Na ovaj način osumnjičeni su oštetili budžet Grada Niša za 1.484.184 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde