Naslovna Kultura Rusi i Srbi zajedničkim koncertom sinoć oduševili publiku na Letnjoj pozornici

Rusi i Srbi zajedničkim koncertom sinoć oduševili publiku na Letnjoj pozornici

155
0
PODELI

Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije i Kulturno umetničko društvo „ Abrašević“ iz Niša sinoć su priredili kulturni događaj na Letnjoj pozornici u Nišu, koji će se dugo pamtiti. Rusi i Srbi na pozornici, a posebno je izjava Rusa sa pozornice: „Rusi i Srbi su braća“, izazvala veliki aplauz preko hiljadu posetilaca koji su pratili program.

foto:GP018

Narodni orkestar KUD „Abrašević“ najpre je izveo kolaž narodnih igara iz Pirota i sa Stare planine. Kako je bio sastav veterana, koji je igrao da „ noga tle ne dotakne“, ovaj nastup izazvao je pravo oduševljenje kod publike. Oni su potom izveli i igre iz okoline Leskovca , dok je prvi koncertni ansambl „Abrašević „ izveo igre iz Vladičinog Hana.

foto:GP018

Organizator programa Zoran Potić, umetnički direktor KUD-a „Abrašević iz Niša, rekao je da su ovih dana gosti našeg grada pripadnici Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije.

foto:GP018

„Među njima je i ekipa koja neguje ruske narodne pesme , ratne, vojne, nešto što predstavlja ruski narod. Oni su već jednom nastupali na platou ispred Oficirskog doma a večeras će zajedno sa KUDOM „Abrašević“ prikazati i pokazati ono što je narodno srpsko i rusko. „KUD Abrašević” će se pojaviti sa svoje dve grupe, grupom veterana i pripremnom kombinovanom grupom i prvim koncernim ansamblom a igre koje će izvesti su iz jugoistočne Srbije“.

“Tamo daleko“ na srpskom, u izvođenju gostiju iz Ruske federacije nikoga nije ostavio ravnodušnim. U publici su se vijorile ruske zastave.

foto:GP018

Sastav Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije činili su Irina Suk, Ana Čerkasova, Aleksandar Glišenski, Jakov Kožnjenikov i Vasil Bočarov. Oni su se u ovom prvom nastupu predstavili vojnim pesmama i komponovanim pesmama Ministarstva za vanredne situacije.

U drugom delu programa aplauze su izazvali kolažom nama veoma poznatih popularnih pesmama kao što su „ Moskovske večeri“, „Rascvetale jabuke i kruške“, ali i izvođenjem pesme Željka Joksimovića na srpskom „Nije ljubav stvar“.

Mlade devojke iz sastava „Niško Zone“ sa svojim pratećim orkestom zadivili su publiku izvornim i izvođenjem starih srpskih melodija i pokazali da i najmlađi neguju srpsku tradiciju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde